I després

Guíxols des del Carrer explica que “l’oposició a Sant Feliu de Guíxols vol millorar i garantir la seva presència en els mitjans de difusió municipal”

Compartiu aquesta història

Guíxols des del Carrer ha enviat un escrit en el qual explica que els grups municipals de l’oposició a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols demanen “millorar i garantir” la seva presència en els mitjans de difusió municipal, en una moció aprovada en el Ple Municipal d’aquest passat dijous. Podeu llegir el text íntegre a continuació.

L’oposició a Sant Feliu de Guíxols vol millorar i garantir la seva presència en els mitjans de difusió municipal

Tots els grups han demanat, en una proposta conjunta, que es revisi i modifiqui l’actual Reglament que regula aquesta participació i que data de 2005.

El Ple ha debatut, i aprovat, una proposta conjunta de tots els grups de l’oposició (ERC, JxCat , GdC-ECP i MES) per modificar i actualitzar el Reglament que regula la participació dels diferents grups municipals en els mitjans públics locals de difusió i comunicació.

En la seva intervenció, el regidor de Guíxols des del Carrer – En Comú Podem ha situat que els mitjans de difusió de titularitat pública han de reflectir no només l’activitat institucional de l’ajuntament i l’opinió de l’equip de govern, sinó també la de tots els grups polítics amb representació al municipi.

El cas de Ràdio Sant Feliu, és un clar exemple d’aquesta manca de participació. Es tracta d’una emissora cent per cent pública i de titularitat municipal. L‘Alcalde hi té un espai setmanal, i tots els regidors i regidores del govern cada cop que hi ha un esdeveniment a la ciutat hi tenen presència, però on en canvi els diferents regidors i regidores de l’oposició fa anys que no són entrevistats. Això converteix l’emissora en una eina de propaganda del govern. Igual que el butlletí mensual # Guíxols, de milers d’exemplars, distribuït casa per casa. Tots el cos de la publicació es dedica al que fa el govern, amb una mitjana de 6 fotos de l’alcalde per exemplar, i només una pàgina a compartir pels 3 grups de l’oposició. Guíxols des del Carrer – En Comú Podem considera que el dret a participar en els mitjans locals que són públics també afecta a la pàgina web municipal, i en aquest sentit ha tornat a situar una vella reivindicació: que hi hagi un enllaç per a tots els grups de l’oposició a la seva pàgina web des de la plana municipal.

El més llegit

I després