I després

ERC valora el Pla Local de Joventut i la redacció d’un nou reglament regulador de la participació de regidors i grups municipals als mitjans d’informació municipals

Esquerra Republicana de Catalunya valora dos punts del passat ple municipal, com son el Pla Local de Joventut i la redacció d’un nou reglament regulador de la participació dels regidors i grups municipals als mitjans d’informació i difusió municipals.

Compartiu aquesta història

Esquerra Republicana de Catalunya valora dos punts del passat ple municipal, com son el Pla Local de Joventut i la redacció d’un nou reglament regulador de la participació dels regidors i grups municipals als mitjans d’informació i difusió municipals. Podeu llegir l’escrit complet a continuació.

Més propostes d’Esquerra al darrer Ple de l’any

El Pla Local de Joventut i la redacció d’un nou Reglament regulador de la participació dels regidors, regidores i grups municipals als mitjans d’informació i difusió municipals centren el darrer Ple de l’any

S’ha aprovat amb el suport d’ERC el Pla Local de Joventut que defineix el treball a fer els propers anys en aquesta matèria, fruit entre d’altres, de les aportacions dels joves de la ciutat i que continua amb el que es va impulsar des de la regidoria d’Esquerra la passada legislatura.

Hem destacat com ja fa el Pla aspectes que cal treballar de manera més intensa en el futur i que des d’Esquerra ja hem anat manifestant en els darrers anys: habitatge, formació, oferta laboral… Pel nostre grup l’àrea de joventut ha de créixer en recursos humans, equipaments i recursos econòmics perquè els joves demanen: aules d’estudi, espais d’oci i tallers, espais per la convivència, associacions juvenils i un programa més complert d’activitats. Els joves no s’identifiquen ni se senten cridats per les activitats de macro cultura de la ciutat i també reivindiquen uns preus més ajustats per l’oferta cultural i noves iniciatives culturals treballades conjuntament. Proposem la creació del Carnet Jove ganxó, tal i com han fet d’altres municipis, per fer que els joves puguin accedir a propostes culturals, comercials o d’oci a la nostra ciutat. Es demana la creació d’un Consell de Joves, com ja em manifestat sovint és una eina molt potent de participació i nosaltres volem proposar també que aquesta tiri endavant com a un dels primers passos del nou Pla.

El Ple també ha debatut, i aprovat, una proposta conjunta de tots els grups de l’oposició (ERC, JxCat , GdC-ECP i MES) per modificar i actualitzar el Reglament que regula la participació dels diferents grups municipals en els mitjans públics locals de difusió i comunicació.

La participació de tots els regidors, a govern i a l’oposició i els grups municipals en els mitjans o espais de comunicació de què disposa l’ajuntament s’ha d’entendre com un actiu important per tal de garantir el bon govern i la transparència i també com un mitjà per obtenir una participació ciutadana en els afers públics. Totes les regidores i els regidors, indistintament de si estan al govern o a l’oposició, són representants dels electors que els han escollit i per tant ha de quedar garantit el seu dret a participar en tots els mitjans de comunicació i difusió municipal. En aquests moments no es compleix el reglament actual i no existeixen els espais corresponents a cada grup. Per això es va proposar iniciar el treball que ho faci possible a tots els espais i mitjans de comunicació municipal.

El més llegit

I després