I després

Guíxols des del Carrer demana que es faci una avaluació ambiental pel Pla Local de residus

Compartiu aquesta història

Guíxols des del CarrerEn Comú Podem demana que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols faci una avaluació ambiental pel Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus.

La formació explica que la redacció del pla “permet definir les línies estratègiques de futur a seguir amb el propòsit d’assolir uns determinats objectius, un dels quals hauria de ser incrementar els nivells de recollida selectiva per contribuir a mitigar els efectes del canvi climàtic”.

El grup destaca que el Pla aprovat inicialment “no incorpora cap avaluació ambiental” i per aquesta raó la formació planteja al·legacions com per exemple l’elaboració d’un estudi d’impacte ambiental “que detalli les emissions de gasos contaminants que emeten els vehicles que s’utilitzen per a la recollida i transport dels residus, així com la seva evolució a futur”.

Jordi Lloveras, regidor de la formació, explica quines són les pretensions de les al·legacions que presentaran.

Els Comuns també creuen que aquest estudi hauria d’incorporar un inventari de l’evolució de gasos d’efecte hivernacle al municipi, com també, en el referent a la contaminació acústica, “que el Pla incorpori mesures per pal·liar els efectes del soroll durant els treballs de neteja i recollida”.

Entre altres mesures, també plantegen la instal·lació de contenidors d’oli a la via pública, fomentar el consum d’aigua de l’aixeta per beure i l’ampliació de la recollida comercial amb la fracció rebuig.

La formació “lamenta que el Pla deixi totes les millores significatives en matèria de recollida selectiva a expenses de futures subvencions”.

El més llegit

I després