I després

Guíxols des del Carrer critica que no s’aprovés la seva moció per convertir les casetes del Baldiri en espais interculturals

Compartiu aquesta història

Guíxols des del CarrerEn Comú Podem critica que no s’aprovés en el Ple Municipal d’ahir la seva proposta per convertir les tres casetes dels mestres situades al costat de l’Escola Baldiri Reixach “en un nou espai des d’on treballar aspectes lligats a la cultura i, sobretot, a la interculturalitat”.

La formació explica que les cases varen quedar deshabitades l’any 2011 i que “la Generalitat va cedir-les” a la ciutat i que creuen que ara “continuaran tancades i sense cap ús”.

El regidor dels Comuns de Sant Feliu, Jordi Lloveras, destaca que aquesta proposta pot millorar la cohesió social i que per l’Ajuntament “la cultura es mesura amb grans projectes” com el Museu Carmen Thyssen.

Els Comuns destaquen que la seva proposta desestimada al Ple “passava per aglutinar el volum edificable de les tres casetes i convertir-les en un nou espai municipal que fos multifuncional”, semblant a un centre cívic, “però que entre les seves principals funcions tingués la promoció i el foment d’activitats lligades amb la cultura i, sobretot, amb la interculturalitat”.

La formació explica que la seva proposta hauria inclòs un espai de feina del personal tècnic en matèria d’interculturalitat i treball comunitari, un punt de lectura, un espai d’ús per a joves amb connexió a la xarxa o una sala de reunions, que a la vegada seria una sala d’exposicions, entre altres.

Els Comuns afirmen que aquest projecte “hauria proporcionat eines per combatre la discriminació i el racisme, així com també activar noves polítiques municipals per millorar la cohesió social a la ciutat”.

El més llegit

I després