I després

Guíxols des del Carrer afirma que l’Ajuntament “no pot eludir la seva responsabilitat” després del tancament de Solius

Els Comuns afirmen que Sant Feliu és l’únic dels municipis de la mancomunitat que ha incrementat els abocaments els darrers anys

Compartiu aquesta història

Guíxols des del CarrerEn Comú Podem afirma que l’Ajuntament “no pot eludir la seva responsabilitat” després del tancament de l’abocador de Solius. La formació destaca que Sant Feliu “és l’únic dels cinc municipis que configuren la mancomunitat del consorci propietat de l’abocador que, lluny de reduir els seus abocaments, els ha incrementat durant els darrers anys”.

Aquesta mancomunitat està integrada per la Generalitat i els municipis de Sant Feliu de Guíxols; Santa Cristina d’Aro; Llagostera; Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró; i Calonge i Sant Antoni.

Guíxols des del Carrer afirma que els consistoris que formen part del consorci s’hauran de fer càrrec del 50% del cost del tancament de l’abocador i que “haurà de ser de manera proporcional a l’ús que s’hagi fet de l’abocador”.

Pel regidor de la formació, Jordi Lloveras, l’Ajuntament no pot aprofitar el tancament de Solius per amagar les conseqüències de la seva gestió dels residus, que considera “nefasta”.

Guíxols des del Carrer afirma que el cost del tancament suposarà entre 1’1 i 1’3 milions d’euros anuals pels propers 25 anys. Per la formació de Lloveras, “d’aquí l’afany del govern municipal de Sant Feliu de Guíxols en voler responsabilitzar únicament a l’Agència de Residus, perquè és el municipi que menys ha reduït els abocaments”, afirmant que “és l’únic que els ha augmentat i és el que pitjors nivells de recollida selectiva té acreditats”.

El més llegit

I després