I després

Cine Filo reflexiona sobre les violacions dels drets de les persones més excloses en la seva nova sessió

Es porta a terme el proper 19 d’octubre amb la projecció de la pel·lícula “La generació robada” de Phillip Noyce

Compartiu aquesta història

El proper dijous 19 d’octubre de 16.30h a 19.30h a la 4a planta del Monestir, Sala Abat Panyelles de Sant Feliu de Guíxols, s’organitza una nova sessió del cicle de cinema i educació “Cine Filo”.

Es porta a terme una tarda al mes amb la projecció d’una pel·lícula. Tot seguit es manté un diàleg amb una persona experta en els temes a tractar i, l’alumnat de batxillerat de l’INS Sant Feliu de Guíxols pot optar a respondre unes qüestions de reflexió personal, fent que sigui una activitat de millora de la matèria de Filosofia, Psicologia, Història de la Filosofia o Anglès.

Ho explica Joan Ciurana, professor de filosofia i organitzador.

En aquesta ocasió es projecta el film “La generació robada” de Phillip Noyce. El posterior diàleg serà amb agents del Grup d’atenció a la Víctima del cos de Mossos d’Esquadra de Sant Feliu de Guíxols.

La pel·lícula narra la història de Molly Craig, una nena que fuig amb la seva germana petita i amb la seva cosina, les tres mestisses, d’una institució governamental creada per formar les nenes d’aquesta condició com a empleades domèstiques al servei de la societat blanca australiana.

Aquest projecte neix de la col·laboració de l’INS Sant Feliu de Guíxols i la Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit. Durant el 2023 les sessions es realitzen a la Sala Abat Panyelles del Monestir, estan obertes a tothom, amb un aforament d’unes 80 persones. Al llarg del cicle s’han tractat diverses temàtiques amb Josep Ma Busquets, Alba Sidera, Pere Cortada, Joan Canimas, Nemrod Carrasco, Desiré Rodrigo o Benet Salellas, entre d’altres.

El més llegit

I després