I després

Guíxols des del Carrer afirma que la quantitat de contenidors de rebuig empitjora la recollida selectiva

Compartiu aquesta història

Guíxols des del CarrerEn Comú Podem considera que hi ha “un excés de contenidors de rebuig que provoca un empitjorament de la recollida selectiva” a Sant Feliu de Guíxols.

Jordi Lloveras, regidor de la formació, creu que la ciutat té un problema amb la recollida selectiva des de fa temps, ja que que es genera més fracció de rebuig de la que seria adient.

La formació morada explica que a la nostra ciutat es recicla pitjor en l’actualitat que 10 anys enrere i es mostren sorpresos “que en aquest context generalitzat de caiguda de la recollida selectiva, i per tant d’increment dels costos, el govern municipal no faci altra cosa que omplir els carrers amb més i més grans contenidors, sobretot de la fracció de rebuig”.

D’altra banda, la formació afirma que aquesta situació provoca que els contenidors de rebuig, sovint, es vegin plens de cartró o envasos, “perquè els veïns que s’acosten a deixar les seves deixalles troben plens els contenidors de la seva fracció”.

Els Comuns destaquen que porten temps demanant un pla de xoc per fer front a aquests “mals resultats” en la recollida selectiva, proposant que es tregui de la via pública l’excés actual de contenidors oberts de la fracció rebuig, que es deixi només un contenidor d’aquesta fracció per bateria i es procedeixi al tancament amb xip de les fraccions d’orgànica i rebuig, perquè així “estiguin tancats i només es puguin obrir amb la targeta o l’aplicació de mòbil assignada”, demanant també que es posi en marxa una campanya informativa a la ciutadania.

El més llegit

I després