I després

Guíxols Decideix i el Montclar projecten fer una foguera amb la Flama del Canigó

Compartiu aquesta història

Fa uns mesos l’Associació Guíxols Decideix (AGD) i el Centre Excursionista Montclar (CEM) de Sant Feliu de Guíxols es varen proposar poder recuperar una gran foguera per la revetlla de Sant Joan per tal de recuperar aquesta tradició catalana que, amb el temps, pràcticament ha desaparegut.

La seva intenció és poder formar, amb el màxim d’entitats guixolenques, la Comissió de Sant Joan, per la qual cosa s’ha convocat a totes les associacions cíviques de la Ciutat a assistir a les reunions i, per extensió, que s’adhereixin a la iniciativa.

Després de l’èxit de la celebració dels actes de la Flama de la Llengua organitzats pel CEM, la intenció és que, ara, la Flama del Canigó sigui la que encengui la gran foguera que s’ubicaria al passeig del Mar.

Ja es va celebrar una primera reunió dimecres i se’n convoca una segona convidant a totes les entitats a assistir-hi el dimecres, 8 de juny a les 8 del vespre al Centre Excursionista Montclar

A la reunió de dimecres ja s’hi varen concentrar diverses entitats com ara AGD, CEM, AAVV Eixample, AAVV Molí de Vent, AAVV del Puig, Colla Sardanista Ganxona i Penya Guíxols Costa Brava del Girona. De moment també hi ha assistit l’Associació de Festes Ganxones a més de l’AAMA60 que si bé enguany no pot participar, sí que ho farà l’any vinent.

De moment es projecta anar a Perpinyà a buscar la Flama, portar-la a un municipi proper i fer una bicicletada popular d’enllaç fins el passeig. També es portaria Centres Cívics de Tueda i al Salvador Espriu.

Quan a activitats paral·leles, no estan definides però en un primer esbós es proposa que si l’Ajuntament pot col·laborar-hi, s plantejarien cantades de taverna, música de ball o concerts de grup locals de joves, entre altres.

També s’espera comptar, en la reunió del dia 8 de juny, amb altres associacions com ara l’AAVV de Tueda i Vilartagues i la Colla Gegantera Ganxona a més d’entitats juvenils i altres com Atzavara (TZVR).

Si necessiteu més informació podeu enviar un correu a revetlla@ganxo.cat o bé trucar al 697 400 000 (Josep).

 

 

 

El més llegit

I després