Aquest dimecres 17 de de febrer s’ha donat per finalitzat el Carnaval 2021 de Sant Feliu de Guíxols. Enguany, s’ha hagut d’adaptar a les mesures sanitàries establertes, evitant en tot moment les aglomeracions.

La regidora d’Esdeveniments de Ciutat, Núria Cucharero, ha recordat que aquest any “ens hem hagut d’adaptar a les circumstàncies que ens porta la pandèmia” però que ha estat “un Carnaval en que l’esperit de festa i disbauxa s’ha mantingut molt alt”.

Una de les propostes que s’han engegat es tractava d’una exposició a l’aire lliure, on en diversos carrers de la ciutat es podien veure unes banderoles amb imatges dels Carnestoltes que cada any ha tingut la ciutat i els cartells corresponents a cadascuna de les edicions.

Una altra de les iniciatives ha estat una gimcana, on els participants havien d’acostar-se a diversos establiments o recintes municipals de la ciutat on les colles carnavalesques hi havien deixat un objecte. Només calia obrir un codi QR que es trobava al costat de l’objecte i puntuar-lo. Aquesta iniciativa ha rondat les 1.000 participacions.

Una tercera activitat ha estat seguir unes consignes que els i les Carnestoltes de la ciutat donaven a través d’uns vídeos que es publicaven a les xarxes socials. S’havia de gravar un vídeo o fer-se una foto seguint la consigna i així s’entrava als sorteig d’un àpat a Sant Feliu. Aquesta proposta ha estat seguida per centenars de participants.

La regidora ha recordat la xifra de les 1.000 participacions en la gimcana “del quan n’estem molt contents” i també ha volgut “agrair als centenars de persones que cada dia han participat i han complert cadascuna de les consignes” a través dels vídeos dels Carnestoltes.

“Tots teníem clar, tant l’Ajuntament com també l’Associació de Colles i l’Associació de Festes, que l’esperit del Carnaval s’havia de mantenir viu aquest 2021, que ho havíem de fer d’una altra manera però que no el podíem deixar apagat. I crec que ho hem aconseguit amb escreix” ha conclòs.

Properament, des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, es donaran a conèixer els guanyadors de la gimcana.