La Gran Cantada de Cançó de Taverna que es va recuperar diumenge a la nit a l’Espai Port, del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, va aplegar a un miler de persones que es varen entregar a les actuacions dels grups que participen al llarg de l’estiu en aquesta mostra organitzada per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament ganxó.
Amb l’ampli escenari transformat en una gran taverna amb tots els músics a les taules, la projecció continuada de fotografies del recorregut pels 20 anys de la Mostra de Cançó de Taverna, un so impecable i la bona predisposició del públic i els cantaires, es va viure  una nit màgica amb temes variats, bon humor i també un espai per a les emocions.
Va obrir l’espectacle el cantautor Sé, que també va fer la presentació en la qual va comentar que amb la resposta del públic, segurament, que s’estava posant la primera pedra per a un esdeveniment anual en la línia dels ja consolidats arreu del litoral però amb la marca de Cançó de Taverna que va néixer a Sant Feliu i que els certàmens d’havaneres han incorporat en els seus enunciats.
El cantautor va desgranar diverses peces del seu nou disc “Un mar de paraules”  així com un parell dels seus clàssics entre els quals s’hi trobava la imprescindible “Pare Joan” o un himne a la comarca com és “Del Baix Empordà” amb acompanyament de Josep Bergadà
A continuació el duet La Vella Lola (Josep Bergadà i Marta Bombí) va prendre el relleu amb un repertori molt acurat en el qual no hi varen faltar les peces pròpies com “Paper mullat” i  les participatives que varen rematar amb un agraït “Girona m’enamora”.
Tot seguit fou el torn del grup La Taverna que, a més d’oferir temes de Carles Pastor, un dels seus components, va interpretar peces com “Escolta es vent” del menorquí Tòful Mus.
Per tancar l’ordre de formacions, varen aparèixer els Llops de Mar, liderats per un inspirat Llibori (Josep Pujol) amb diverses peces de collita pròpia que varen tancar amb “El canó de Palamós” del mestre Ortega Monasterio.
A la cloenda amb tots els participants a l’escenari es va fer la interpretació coral d’el “Vell Pescador” (composició de Llibori) i les clàssiques “La Vella Lola” i “El meu  avi”.
Malgrat que ja es portaven dues hores d’espectacle, el públic no volia abandonar el recinte i va haver d’interpretar una nova cançó que es va acordar que fos “El marxant” que magistralment va interpretar  en Llibori amb els cors de la resta de cantaires i, com que encara el públic en volia més, es va pactar la interpretació del “Adéu siau”  al temps que anaven abandonant els seus seients.
Satisfacció general per la cantada en la qual totes les formacions varen oferir un mínim de dues peces pròpies i es varen abraçar tota mena d’estils com l’havanera, el valset, txa-txa-txa, rumba, marxa, balada, sardana, etc.
Es posava així el colofó a una XX Mostra de Cançó de Taverna de Sant Feliu de Guíxols que ha ofert cantades a diversos espais com ara a la platja de la badia, el passeig, el far del port, El Salvament, la platja de Sant Pol, la plaça del Mercat i les que resten que són: als Jardins juli Garreta (22 d’agost), o una que es va ajornar en el nou espai de la Plaça dels Drets Humans (29 d’agost).

FALDILLA CANTADA