I després

15è Mercat Medieval a CPDA

Compartiu aquesta història

Castell d’Aro celebra el proper cap de setmana, 23 i 24 d’agost, el 15è Mercat Medieval de la vila en el seu nucli històric (11-14 h i 18-23 h), en entrada lliure i gratuïta. Segons informa el web gironanoticies.com, enguany, compleix quinze anys ininterromputs d’activitat i compta amb noves i variades propostes d’animació musical i teatral, espectacles de carrer, exhibicions i d’activitats infantils, i amb la tradicional exposició de falconeria. També hi ha una seixantena de parades amb productes artesanals i d’alimentació. Tot aquest món està emmarcat amb vestuari de l’època, escenografia medieval, demostració d’oficis i animació permanent. Amb aquesta nova edició del Mercat Medieval, la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro vol repetir l’èxit de les edicions anteriors, en les que fins a 15.000 persones es van passejar pels carrers de la vila tot gaudint dels encants de l’Edat Mitjana.
Una invitació doncs, a fer un viatge en el temps, que divideix la seva activitat en tres blocs horaris, matí (11–14 h), tarda (18–21 h) i nit (21–23 h). Entre les novetats d’enguany destaquen les actuacions musicals de Al Folk i Olta Gabhar, la dansa sufí de Emad Selim, l’animació teatral de Tartauga Teatro, el contorsionisme de Marina e Igor, i els espectacles Els Amors Impossibles, La Captura del Drac, Cavall i Escuder, Els Captaires, La Desfilada del Drac, i Gentil vs. Cristiana. També hi ha exposició de falconeria, racó esotèric, racó i llar d’infants amb activitats específiques i caravana de rucs (11-14 h i 17-21 h). Simultàniament l’ajuntament ha editat 6.000 llibrets informatius en quatre idiomes –català, castellà, francès i anglès- i ambienta amb escuts heràldics, estendards i banderoles el nucli de Castell d’Aro.
Durant tot el cap de setmana els productes gastronòmics delecten el paladar de tots els visitants, que poden trobar-hi variats productes elaborats artesanalment i escollir entre més d’una cinquantena de parades, que ofereixen alimentació (formatge, embotits, forn de pa, espècies, falafell, kebab, licors, mel, olives, herbes medicinals, conserves artesanes, rebosteria tradicional, xocolata, coques celtes, creps, caramels, garapinyades i fruits secs). També poden adquirir alguns dels productes artesanals que s’hi mostren (ornaments per al cabell, àloe vera, bijuteria, encens, flors de fusta, joguines de fusta, malabars, minerals, mitologia catalana, cistelleria àrab, cuir pintat, enquadernació, rellotges de fusta, miralls, ceràmica, esmalts i icones, cavallers medievals, espelmes, jocs d’enginy, orfebre, perfums, plata, sabons artesans, sabater, titelles, vidre, i sals i essències); o visitar la haima amb tast i gran varietat de te.
Amb aquesta nova edició del mercat, es vol oferir al públic, a les darreries d’agost una proposta lúdica que complementa els altres atractius del municipi: comerç, oci, platja, natura i nit. L’entorn escollit, el nucli històric de Castell d’Aro, esdevé l’escenari ideal, com ho mostra el fet que és un espai declarat Bé Nacional d’Interès Cultural, gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, el Museu de la Nina i el Castell de Benedormiens. Dos punts, aquestes darrers que també es poden visitar els dies del Mercat Medieval en entrada gratuïta, per gaudir, en el primer, d’un fons temporal i permanent de 800 nines de totes les èpoques i de tot el món; i en el segon, de l’exposició Art Cinètic i Constructivista amb obres de Joan Puig Manera, Alberto Fabra i Josep Navarro Vives.

El més llegit

I després