I després

GDC valora l’aprovació de la moció presentada al passat Ple Municipal

Guíxols des del Carrer valora l'aprovació de la proposta que va presentar la formació en el passat Ple Municipal Ordinari. Trobareu l'escrit íntegre a continuació.

Compartiu aquesta història

Guíxols des del Carrer valora l’aprovació de la proposta que va presentar la formació en el passat Ple Municipal Ordinari. Trobareu l’escrit íntegre a continuació.

Sant Feliu de Guíxols millorarà el control dels pisos il·legals d’ús turístic
La mesura servirà per incidir sobre el lloguer anual, molt escàs a la ciutat

El Ple municipal ha aprovat, per consens de tots els grups, una proposta de Guíxols des del Carrer- En Comú Podem, per fer públics els índexs de referència de preus de lloguer de Sant Feliu de Guíxols i també per garantir, a través de l’Oficina Local d’Habitatge, la correcta difusió i l’assessorament adient de la normativa en matèria de lloguers, tant en referència al RD 07/2019 com a la Llei 11/2020.

Sant Feliu de Guíxols és una de les 60 ciutats de Catalunya considerada de mercat immobiliari tens i, per tant, on els preus del lloguer estan regulats. A més la ciutat té un dèficit important en matèria de vivenda de lloguer, factor que es veu agreujat per un gran nombre (prop d’un miler declarats) d’habitatges d’ús turístic i el fet que el govern mai hagi volgut posar un límit al nombre d’aquests habitatges destinats exclusivament a l’ús turístic.

Per això, la proposta també insta a l’ajuntament a supervisar i actuar sobre els possibles habitatges turístics il·legals que hi puguin haver a la ciutat i estipular mecanismes de control per evitar que es lloguin com habitatges d’ús turístic habitatges no declarats, o que els portals web ofereixin habitatges turístics a la nostra ciutat no registrats com a tals.

Finalment la moció també insta a la resta d’administracions a augmentar el parc públic d’habitatge de lloguer assequible, adoptant mecanismes per la cessió obligatòria als ajuntaments de l’habitatge buit que actualment es troba en mans de grans tenidors d’habitatge i de la SAREB.

El més llegit

I després