I després

ERC Guíxols valora diversos punts tractats en el passat Ple Municipal

Esquerra Republicana de Catalunya Guíxols valora alguns dels punts tractats en el passat Ple Municipal Ordinari de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Compartiu aquesta història

Esquerra Republicana de Catalunya Guíxols valora alguns dels punts tractats en el passat Ple Municipal Ordinari de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. A continuació teniu l’escrit complet.

ERC insisteix en la necessitat de complir amb els compromisos adquirits amb les nostres propostes per part del Govern

Pla d’ajuts COVID per l’any 2021

Dijous dia 25 s’ha celebrat un nou Ple on el Grup Municipal ha insistit a posar en marxa un nou Pla que ajudi a fer front a la situació complicada que molts ciutadans, empreses i comerços derivada de la COVID-19.
El nostre grup va demanar un informe de l’estat d’execució del Pla de Recuperació i Contingència COVID aprovat l’any passat, un mes més tard encara no s’ha fet aquest informe, tal com es va comprometre el Govern.

Tampoc s’ha fet cap reunió per tirar endavant una nova proposta de Pla d’ajuts pel 2021, compromís de l’alcalde al passat Ple, malgrat que ha tornat a dir que es reunirà aviat. Ens agradaria que el Govern de la nostra ciutat entengués la urgència de la situació tal com han fet ja municipis veïns, que s’han disposat a ajudar de nou durant el 2021 als seus ciutadans i ciutadanes. Molts d’ells ja han anunciat com ho faran, i aprofitaran el superàvit que els permetrà gastar el Govern Espanyol aquest any. En el cas de St. Feliu uns 10.800.000 € que avui en dia encara no sabem en què es gastaran.

Memòria històrica amb les víctimes ganxones del nazisme

El 26 d’agost de 2019 el Ple va aprovar per unanimitat, a proposta del nostre Grup Municipal una Moció que proposava fer un reconeixement públic a les víctimes ganxones dels camps d’extermini nazis en el moment en què s’aproximava el 80è aniversari de la data de l’inici de la 2a Guerra Mundial. El nostre grup va proposar fer el reconeixement mitjançant les llambordes Stolpersteine, tal com s’ha fet arreu d’Europa en els darrers anys.

Durant el 2020 hem vist com diverses poblacions catalanes han fet aquest mateix reconeixement als seus veïns i veïnes, sovint amb el suport del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, mentre a la nostra ciutat no s’ha fet. Hem insistit en el compliment de l’acord i hem demanat quan es donarà compliment després de 16 mesos d’haver-ho aprovat i quines gestions s’han fet fins al moment.

En altres punts del Ple hem donat suport també a la Moció per la regulació dels preus del lloguer, seguint amb la posició del partit que va fer possible la llei catalana l’any 2020 del Parlament de Catalunya limita aquests preus ja d’entrada a més de 60 ciutats catalanes, entre elles Sant Feliu de Guíxols. També a la proposta de suport al projecte del tren de la Costa Brava va comptar amb el nostre suport. Creiem necessari un estudi de mobilitat sostenible a la comarca del Baix Empordà i de viabilitat del tren tram i d’altres  que puguin ser complementaris.

El més llegit

I després