I després

GDC EXIGEIX L’ÚS PÚBLIC D’ACCESSOS AL CLUB DE MAR

Compartiu aquesta història

Guíxols des del carrer-Entesa ha anunciat que portarà al Ple de dijous la denuncia de no compliment de la sentencia judicial sobre els espais i accessos d’ús públic del Club de Mar que especifica en la seva nota de premsa:

“Ja fa 4 anys el Jutjat 18 del Contenciós de Barcelona va desestimar el recurs de l’empresa Turispania (empresa del Club de Mar) i l’obligava a complir la sentència recorreguda que, entre altres qüestions, instava a l’enderroc de la porta que segella l’entrada nord de la platja de Can Rius, a la retirada de tots els cartells que indiquen prohibició o limitació d’accés públic i a l’eliminació de la porta metàl·lica que impedeix el pas per la zona sud.

Aquesta sentència va ser el fruit d’un llarg procés de reivindicació ciutadana impulsat pel grup municipal d’ICV-EUiA llavors a l’ajuntament. Avui, quan el 24 d’octubre la resolució judicial ja tindrà 4 anys, encara està lluny de complir-se. La porta sud continua impedint el pas entre el passeig del president Irla i el camí de ronda vora el mar i recentment s’han posat rètols sense cap base legal que restringeixen l’ús públic de l’espai.

Guíxols des del Carrer entén que la sentència és prou clara i s’han de complir i que els rètols prohibitius la desautoritzen i s’han d’eliminar. El solàrium està en zona marítim- terrestre igual que el camí de ronda. A més, cal recordar que hi ha una ordre de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme, de data 26 de març de 2013, que diu que l’embarcador que hi ha tot seguit de la platja de Can Rius haurà de disposar d’amarres lliures per posar-les a disposició d’ús públic, en entendre que aquesta és una zona privada”.

 

El més llegit

I després