GDC EXIGEIX L’ÚS PÚBLIC D’ACCESSOS AL CLUB DE MAR

Guíxols des del carrer-Entesa ha anunciat que portarà al Ple de dijous la denuncia de no compliment de la sentencia judicial sobre els espais i accessos d’ús públic del Club de Mar que  especifica en la seva nota de premsa:

“Ja fa 4 anys el Jutjat 18 del Contenciós de Barcelona va desestimar el recurs de l’empresa Turispania (empresa del Club de Mar) i l’obligava a complir la sentència recorreguda que, entre altres qüestions, instava a l’enderroc de la porta que segella l’entrada nord de la platja de Can Rius, a la retirada de tots els cartells que indiquen prohibició o limitació d’accés públic i a l’eliminació de la porta metàl·lica que impedeix el pas per la zona sud.

Aquesta sentència va ser el fruit d’un llarg procés de reivindicació ciutadana  impulsat pel grup municipal d’ICV-EUiA llavors a l’ajuntament. Avui, quan el 24 d’octubre la resolució judicial ja tindrà 4 anys, encara està lluny de complir-se. La porta sud continua impedint el pas entre el passeig del president Irla i el camí de ronda vora el mar i recentment s’han posat rètols sense cap base legal que restringeixen l’ús públic de l’espai.

Guíxols des del Carrer entén que la sentència és prou clara i s’han de complir i que els rètols prohibitius la desautoritzen i s’han d’eliminar. El solàrium està en zona marítim- terrestre igual que el camí de ronda. A més, cal recordar que hi ha una ordre de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme, de data 26 de març de 2013, que diu que l’embarcador que hi ha tot seguit de la platja de Can Rius haurà de disposar d’amarres lliures per posar-les a disposició d’ús públic, en entendre que aquesta és una zona privada”.

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació