I després

Gazetilla de notícies diverses

Compartiu aquesta història

Una guixolenca obté un premi de la UdG pel seu treball de recerca

La guixolenca Anna Lletjós Mallofré, estudiant de Batxillerat de l’IES Sant Elm de la nostra ciutat, ha estat premiada per la Universitat de Girona pel seu treball “Reforma de l’antic hospital en un centre cultural juvenil”, en el marc de la 12a edició Premis Consell Social de la UdG, dins la categoria de treballs de recerca en l’àmbit comarcal.
El treball d’Anna Lletjós proposa l’obertura a Sant Feliu d’un centre adequat per fer front a la manca d’espais per a la gent jove. L’autora l’ubica a l’antic Hospital, “edifici amb molta història i part del patrimoni de la ciutat”, segons explica ella mateixa. Per a la realització del treball, Anna Lletjós ha portat a terme un estudi interdisciplinari de l’edifici des de la seva evolució històrica i arquitectònica; és en aquesta tasca que ha consultat diversa documentació i fotografies de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols.

 

 

Concert aquest dissabte a les 20h a la plaça Mercat

Aquest dissabte a les 20.00 h Concert de l’Orquestra Simfònica Juvenil Alytus (Lituània) i de l’Orquestra Jove de la Selva (projecte Svajone – somni en lituà). Obres
de Piazzola, Strauss, Naujalis, King Oliver, Yoko Hanno, The Blues Brothers
i Queen. A la plaça del Mercat. De Sant Feliu Gratuït.

 

 

Exposició Univers Paral·lel a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit

Exposició “Un univers paral·lel”, a càrrec de Xavier León Madrenas.
Les obres XL ARTWORK són una barreja de fotos, dibuixos i fotomuntatges que busquen treure una petita rialla, provocar una reflexió o simplement una imatge artística. “És la meva visió d’un dels múltiples universos que la ciència teoritza i l’art materialitza”.Organitza: Xavier León i Madrenas i Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
Entrada gratuïta a totes les exposicions. Horari Biblioteca: Matins: de dilluns a dissabte de 10.00 h a 13.30 h. Tardes: de dilluns a divendres de 17.00 h a 21.00 h. Més informació a: www.xavileon.blogspot.com

 

 

 

Ja són a la venda les entrades del Festival de la Porta Ferrada

Us informem que a partir d’aquest dissabte, 2 de juliol, de 19h a 21h, s’obren les taquilles per posar a la venda les entrades pel Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, al Teatre Auditori Municipal (carrer de Callao, s/n).

Horaris i dies:

  • MES DE JULIOL. CADA DIA (inclosos caps de setmana), de 19 a 21h.
  • MES D’AGOST. Cada dia EXCEPTE diumenge, de 19 a 21h.

Programa (pàgina web): www.portaferrada.com

Com se sap, des de principi del mes de juny ja es podien començar a adquirir les entrades a través d’internet o caixer automàtic amb els sistemes Servicaixa (la Caixa) i TelEntrada (Caixa de Catalunya).

 

 

Venda a SFG d’abonaments per a Acampada Jove de montblanc

Nota de les JERC-Guíxols: L’Acampada Jove, el festival musical més important dels Països Catalans i, a més, el punt de trobada del jovent independentista, de la música feta a casa nostra, de la música en català i de la música internacional amb accent reivindicatiu.
Enguany tindrem: el dijous 14 amb grups com La Gossa Sorda; divendres 15 amb Els Pets, La Pegatina, Strombers o Miquel del Roig, entre altres; i, dissabte 16 gaudirem de Lax’n’Busto i Brams!
T’ho perdràs? Si vols venir a Discos Sol Negre (c/Joan Maragall, 15) pots comprar el teu abonament pels 3 dies d’acampada i concerts. Consulta tota la programació a: www.acampadajove.cat i compra-hi les vostres entrades i abonaments. Les JERC Guíxols també hi serem!

 

 

El 100% l’agenda d’activitats del mes de juliol a l’abast

L’agenda d’activitats, el 100%, que edita l’ajuntament de Sant Feliu en format de petit llibret, ara es posa a l’abast també amb suport informàtic.
Tot i que també en l’agenda del nostre web hi podeu trobar els actes del dia a dia en suport digital per tal de poder consultar-lo amb tota comoditat i col·laborant amb el medi ambient.
Per accedir-hi premeu en aquest enllaç: http://www.guixols.cat/web/files/agenda_pdf/ACTIVITATSJULIOL2011.pdf

 

 

Una escola de Sant Feliu s’afegirà al projecte Iberclima d’EFEVerde

Vuit escoles de set municipis de la Costa Brava han desenvolupat un recurs educatiu per Internet per sensibilitzar més de dos mil nens sobre el canvi climàtic. Aquesta iniciativa està integrada en el projecte Iberclima, que desenvolupa EFE Verde conjuntament amb l’Associació Nereo, el Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa i la Fundació Naturalesa i Home.
L’objectiu és conscienciar la població escolar sobre la problemàtica del canvi climàtic i les possibles accions i pràctiques que poden dur-se a terme per mitigar els seus efectes. Nereo ha desenvolupat un recurs educatiu en format de pàgina web a disposició de les escoles que es pot utilitzar com a eina dins del curs lectiu.
Com a preàmbul, s’ha realitzat una presentació denominada “El Canvi Climàtic a la Costa Brava”, dirigida a l’alumnat de sisè de primària d’aquests vuit centres, que ha comptat amb la participació de més de quatre-cents d’ells.
Els set municipis escollits són Torroella de Montgrí, Begur, Palamós, Mont-Ras, Palafrugell, Calonge i Platja d’Aro; encara que pròximament s’ampliarà a tres més: Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Pals. El projecte Iberclima està subvencionat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí

 

 

Bicicletada nocturna de Mou-te en Bici el dia 15

L’entitat Mou-te en Bici ha programat per al divendres 15 de juliol una bicicletada nocturna que anirà des de Girona fins a Sant Feliu de Guíxols, resseguint al vida verda que comunica els dos municipis. La sortida es farà a les nou del vespre des del centre cívic de Can Ninetes de Girona i es té previst parar a sopar a Llagostera. Al final del recorregut, es farà un cremat a la platja de Sant Feliu de Guíxols. L’entitat organitzadora demana que tothom qui vulgui apuntar-se al sopar ho faci abans del dimecres 13 de juliol a l’adreça info@mouteenbici.org o al telèfon 650 640 557. El preu del sopar és de 22 euros i es recorda que cal garantir-se la tornada des de Sant Feliu.

 

 

14è Festival Internacional de Música de S’Agaró

El dissabte 23 de juliol s’iniciarà el 14è Festival Internacional de Música de S’Agaró. Amb l’Església de S’Agaró com a escenari, presenta una proposta de sis concerts d’alt nivell internacional a l’entorn de la música de cambra (entrades a 18 euros; anticipada 15 euros a l’Oficina de Turisme de Castell-Platja d’Aro; i abonaments: 3 concerts, 40 euros; tots els concerts, 70 euros). El calendari d’actuacions és el següent: dissabte 23 de juliol a les 20h, Homenatge a Liszt (Bertrand Giraud, piano); dissabte 30 de juliol a les 20h, Piano a 4 mans (Marco Schiavo i Sergio Machegiani); diumenge 7 d’agost a les 20h, Recital de violí i piano (Pierre Hommage, violí; Florian Caroubi, piano); diumenge 14 d’agost a les 22h, Grans èxits de la música clàssica al cinema (Orquestra de cambra Rubinstein; Horst Sohm, director); dissabte 20 d’agost a les 20h, El piano romàntic (Larissa Tedtoeva, piano); i dissabte 10 de setembre a les 20h, Les millors bandes sonores (Quartet Movie: A. Magnasco, piano; A. Cardinale, violí; F. Gardella, clarinet; G.Campi, acordió). Gràcies a la qualitat dels seus intèrprets i a les propostes en la programació, s’ha consolidat com una de les principals propostes d’estiu en música clàssica, i ha aconseguit donar continuïtat a l’històric i més antic Festival de la Costa Brava, el de Senya Blanca, iniciat per Eduard Toldrà i continuat per Xavier Montsalvatge.

 

 

 

El més llegit

I després