I després

Ganxó Tapes, Acadèmia Oberta, TZVR, Casa Irla, La Goleta, Tast de vins, Trobada Puntaires i La Xarxa

Compartiu aquesta història

Ganxó Tapes Primavera 2013
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols engega aquest divendres 10 de maig la segona edició del Ganxó Tapes, campanya de promoció gastronòmica que té l’objectiu de consolidar la cultura de les tapes i els “montaditos” per les diferents zones de restauració de la Ciutat. En aquesta edició de primavera s’oferirà un preu tancat -2’50 euros- que inclou una canya/quinto amb cada tapa. La campanya s’allargarà fins al diumenge 9 de juny.
Al mateix temps, i per tal de complementar la campanya, novament es realitzarà un concurs a les xarxes socials com Facebook, Twitter i Instagram, on els participants a la ruta podran compartir les seves fotografies i comentaris, tal i com ja es va fer en la primera edició. Un jurat decidirà quina és “La millor Tapa Ganxona Primavera 2013”.
El consistori vol agrair la col·laboració de tots els establiments en aquesta campanya i anima a tothom a tastar l’especialitat de cada establiment ganxó. Per informar-vos dels establiments participants i les seves propostes de tapa, així com del funcionament del concurs, podeu consultar la plana web www.guixols.cat

Acadèmia Oberta 2013 “Catalunya 1713”
El 2014 hi haurà moltes conferències i actes per commemorar els fets de fa 300 anys i el seu significat, però val la pena considerar que aquells esdeveniments van ser el fruit de grans decisions que es van pendre el 1713 (i encara abans) en l’etapa final de la Guerra de Successió espanyola. D’una banda els acords de pau signats per les principals potències, acords que es van fer obviant les promeses fetes a Catalunya. D’altra banda, la decisió presa per les institucions catalanes de continuar la lluita en defensa del sistema polític del pais. Aquella situació es compren millor si la considerem en el temps i alhora dins un conjunt explicatiu més ampli.
Pere Molas Ribalta és catedràtic jubilat d’Història moderna de la Universitat de Barcelona i des de 2006 president de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.
Lloc: Sala d’Actes del Monestir de Sant Feliu de Guíxols (Sala Abat Panyelles).
Entrada Lliure.

TZVR concerts divendres a partir de les 21:00h.
Yandú ( La Torre d’Oristà, Power folk)
Després d’estar composant temes en solitari des de que va tenir la seva primera guitarra, va ser al 2010 que Ferran Orriols (Nandu) va decidir donar forma a les seves cançons i crear una banda. Amb aquesta decisió, va començar a composar noves cançons a l’estiu d’aquest mateix any, acompanyades amb unes lletres que reflectien, en gran part, la seva faceta més personal. El seu germà i el seu gran amic es van unir al grup al cap d’alguns mesos per poder presentar les cançons en directe i fer d’aquesta proposta un grup amb cara i ulls. Actualment Nandu també toca amb el duet Overclean. Els tres també formen part d’Hexamine, un grup que completen amb els germans Barton i Txiki, uns grans amics.
+ Estúpida Erikah (Terrassa, Pop)
“Fora les cendres” és el nom que posa títol al nou treball d’Estúpida Erikah, on tots els sentiments incendiats durant l’última gira s’expulsen ara en forma de cendres i el grup reneix amb un disc més potent i alhora més ric en matisos. Vuit mesos de feina on EE ha donat un gir de 180 graus a la sonoritat crua dels seus inicis i les guitarres demanen el seu paper protagonista en aquesta història.Nous temes que mostren allò que sorgia i es deixava intuir en el seu EP l’Hivern al Cos (Tempsrecord 2011), una nova visió més àmplia del vessant pop-rock de la banda. “Les restes del naufragi” o “El que els nens fan” són un reflex clar i de futur. La qualitat de les lletres contínua creixent deixant aquest cop una càrrega menys feixuga tot i l’alt contingut intimista, reflexiu i emocional al que ja estem acostumats.

Casa Irla Cap de setmana
Divendres, 10 de maig a les 22:00h. Cinema d’autor.
Projecció dels films “Barcelona, Barcelona…els que la passen puta i els que la passen bomba” i Carles Barba, Barcelona, Barcelona… els que la passen puta i els que la passen bomba”. Homenatge al cineasta egarenc Carles Barba (Terrassa,1923) pels seus noranta anys.
Autor de films crítics, ens presentarà la seva darrera obra de mirada irònica i sarcàstica
a tot el que l’envolta. Un film àcid amb la visió d’una Barcelona que no coneix tothom.
Josep Vidal, de Castellar del Vallès, autor de magnífics documentals de viatge vistos
aquí mateix, presenta un resum de la vida i obra del seu admirat Carles Barba.
*Gratuït
Dissabte, 11 de maig a les 19:00 h La meva mirada. Isa Ruiz
Llum Força Vibració
L’obra d’Isa Ruiz ha passat de les sales de Barcelona, Madrid i la comarca fins
a traspassar fronteres a Lisboa, París, Florència, Holanda, Suïssa, Florida,
Nova York i Buenos Aires.
*Gratuït. Hi haurà un petit refrigeri per als assistents.

Concerts La Goleta cap de setmana
10 de maig:Tren de Sombras (Indie/Rock – Bcn) 23:00h. Entrada gratuïta
11 de maig / Rock On (Rockin’ Covers – Granollers) + THE BAND OLERS (Rock Català – Sabadell)
23:00h. Entrada gratuïta

Tast de vins al carrer Clavé i Mercat
Aquest dissabte l’Ajuntament de Sant Feliu en col·laboració amb Caselles Viader, organitza la 1era Mostra de Vins de l’Empordà.
De 12 a a2/4 /d’1 tast guiat a càrrec de la comunicadora i sommelier Laura Masramon, a l’Aula Gastronòmica, a l’altell del Mercat Municipal cobert. La preinscripció es pot realitzar a Caselles Viader, al Carrer Anselm Clavé, 9 i el preu és de 7,5€. A la tarda , de 5 a 2/4 de 9 tast de vins al carrer, davant Vins Caselles Viader , al carrer Anselm Clavé, entre la Rambla Vidal i la plaça del Mercat.
Els cellers que hi participen són: Arché Pagès, Cellers d’en Guilla, Gelemà, Hugas de Batlle i Masia Serra. Com a cerveseria convidada Keks, cervesa de Fajol.

XVII Trobada de puntaires, diumenge, 12 de maig de 2013
A la a la Rambla Antoni Vidal, de les 10 del matí a les 14h del migdia.
Un any més tenim la cita amb les puntaires i amb tots els qui els agraden les labors artesanals. En la trobada d’enguany s’hi apleguen puntaires d’arreu de Catalunya, una oportunitat per veure in situ el treball de les puntes de coixí.
En cas de pluja l’activitat s’anul•larà. Organitza: Associació de puntaires ganxones.Col•labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Teatre infantil de La Xarxa, diumenge 12 de maig
A les 12h Teatre infantil amb l’espectacle “Els tres ossos” de la companyia L’Estaquirot Teatre a l’Auditori Municipal Narcís Masferrer. Preu 5€. Venda d’entrades a la taquilla del teatre una hora abans de l’espectacle. Organitza: La Xarxa.
Expo El Talleret de l’Art i de l’Oci
Exposició al pati de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, fins el 19 de maig de 2013
Tècniques mixtes
Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 13h i de 16 a 19h, diumenges de 10 a 14h.
Vernissatge dissabte 11 de maig a les 19 h.

El més llegit

I després