FINALITZA LA REMODELACIÓ DEL PASSEIG DE RIUS I CALVET A SANT FELIU DE GUÍXOLS

Fonamentalment han estat tres grans actuacions les que s’hi han portat a terme a la remodelació del Passeig Rius i Calvet: la reordenació de la superfície de l’anterior vial, amb ampliació de la vorera, formant un passeig pavimentat amb pedra natural. Alhora, s’ha modificat el calaix de la riera del Monestir en la seva sortida al mar, ampliant la seva capacitat. S’han modificat també els serveis de la zona (aigua, clavegueram, electricitat, enllumenat). Les obres s’han executat sobre una superfície d’uns 7.000 metres quadrats.
La idea primordial que buscava l’Ajuntament era aportar una solució urbanística que acostés la ciutat al mar amb un mirador, que fos capaç també d’incorporar la platja i l’espigó a la trama urbana, i dignificar una zona degradada per moltes dècades sense inversió. Aquest indret emblemàtic està a punt d’enllestir la modernització de l’espai i fer un avenç important.

A pocs dies de la finalització, ja es pot contemplar com la ciutat s’obre al mar amb la renovació d’aquest front. Amb una inversió de gairebé tres milions d’euros, neix un nou passeig al sector de Garbí, un nou espigó –totalment accessible-, una nova ordenació de l’espai i una adequació de l’àmbit de l’escultura La Costa Brava, de Joan Rebull (escultura restaurada per dos equips, en una segona fase per l’escultor local Gerard Mas).
No ha estat només una renovació estètica, ja que com es recordarà, en el seguiment que s’ha anat fent durant tots aquests mesos, s’hi han fet nous accessos, serveis, noves canalitzacions, nous ajardinaments i nou paviment, de pedra natural.
L’obra, executada en dues fases, va començar amb l’ampliació de la canalització de la riera per millorar la sortida al mar.

Després del parèntesi estival del 2018, la segona fase -fins pràcticament avui- s’ha dedicat a la superfície, que ha consistit en la reurbanització del passeig i les places que es generen a l’entorn, així com la millora d’accessos.
També és en aquest moment quan, aprofitant la renovació de les places que formen la cruïlla del passeig de Mar, s’ha procedit a renovar l’escultura La Costa Brava, de Joan Rebull, coneguda popularment com La Pepita.


L’empresa que ha realitzat el gruix de les obres és Bigas, i s’ha comptat amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de 300.000 euros. La durada de les obres ha estat, aproximadament des del febrer de 2018 fins al maig, amb una pausa d’estiu, i de setembre de 2018 a primer trimestre de 2019. La data del 24 de febrer de 2019 ha de servir per veure com queda aquest espai, aprofitant la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat i un espectacle eqüestre del genet Santi Serra a la platja, en un entorn, mirador i espigó privilegiat.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació