Després d’una temporada farcida d’actuacions a la fresca a la terrassa, com és habitual la vigília de l’11 de setembre, el Nou Casino La Constància organitza la tradicional cantada d’havaneres prèvia a la Diada a l’escenari exterior de l’emblemàtic edifici ganxó.
Després d’uns anys amb la presència d’un sol grup, habitualment Llops de Mar, l’any passat es va trencar la dinàmica per tal de comptar amb més grups, components i diversitat al damunt de l’escenari incorporant altres grups d’havaneres i formacions i solistes que participen a la Mostra de Cançó de Taverna.
En l’edició 2013 es repeteix i s’amplia l’experiència i l’oferta amb un cartell on es presenten formacions com Fil de Cuca, nou duet en el panorama del gènere de l’havanera fundat per Pep Nadal, ex-component del grup Peix Fregit que fa tàndem amb el músic ganxó Albert Roncero, que ja havia tingut contacte amb l’havanera a través dels Cantaires de la Costa Brava i entre altres activitats musicals, dirigí el grup d’havaneres del Casal de Tueda.
També hi intervindran els Llops de Mar que en la darrera etapa han incorporat un dels músics més destacats de Sant Feliu com és en Marc Clos, multi-intstrumentista especialitzat en percussió que en aquesta ocasió fa les funcions de guitarrista amb el grup.
El cantautor Sé (Josep Andújar) tindrà l’ocasió d’estrenar cançons com “El teu nom i l’onada”premiada recentment a Sant Pol de Mar amb el primer premi de composició així com el premi de la votació popular i que no podia fer pública fins a la celebració del veredicte que fa unes setmanes es va portar a terme a la població del Maresme.
I La Vella Lola, duet format per Josep Bergadà i Marta Bombí, que oferiran cançons del seu flamant àlbum “Paper mullat”, editat aquest estiu i que conté la varietat d’estils que solen presentar en els escenaris amb tota solvència.
Al final de la vetllada, tots plegats, oferiran les cançons habituals com “La bella Lola”, “El meu avi” i, amb motiu de la Diada, “Els segadors”
Com j va succeir l’any passat, es donarà el cas en què la marxa de torxes i la cantada coincidiran al pas de la comitiva que haurà sortit del salvament, passi per aquest punt del passeig camí del masteler.