I després

Faran un dipòsit per evitar restriccions a PDA

Compartiu aquesta història

El govern de Castell-Platja d’Aro vol activar aquest darrer curs polític de mandat la construcció d’un nou dipòsit d’aigua potable al sector del Rocatell, a la part alta de la urbanització de Can Semí. Segons informa el diari El Punt Avui, el projecte, tindrà una capacitat aproximada d’uns 5.000 metres cúbics i el cost de la instal·lació, a l’entorn dels 3 milions d’euros, s’autofinançarà gràcies a l’estalvi que representarà, en temporada alta, no haver de recórrer a la compra d’aigua dels pous i captacions de Sant Feliu de Guíxols.
El tinent d’alcalde de Planificació Urbanística, Josep Maria Solé, justifica la necessitat d’ampliar la xarxa de dipòsits pel fet que a l’estiu queda massa justa. “Qualsevol tall de subministrament a la canonada que fa arribar l’aigua del pantà del Pasteral cap a la Costa Brava Centre posaria en risc l’abastament de les llars”, alerta.
El dipòsit es construirà en uns terrenys que majoritàriament són municipals. “Llevat d’una petita part”, indica el regidor, que també diu que “és una ubicació en alçada però sense impacte visual”. La tramitació de totes les obres serà a càrrec del Consorci de la Costa Brava.
Respecte a l’estalvi, Solé xifra en uns 300.000 euros el cost mitjà anual d’adquirir el cabal addicional d’aigua que proveeixen els pous municipals de Sant Feliu. A mitjà termini, el regidor creu que els ciutadans es podran beneficiar d’un estalvi en la tarifa d’aigua d’entre el 5% i el 10% del que paguen actualment.
Com a obra complementària, el consistori també preveu fins a final de mandat un nou sistema de bombeig d’aigües pluvials per evitar inundacions a la zona comercial de Platja d’Aro en episodis de pluges torrencials

El més llegit

I després