Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) van detenir el dia 4 de setembre un home de 37 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Llançà (Alt Empordà), com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb violència i/o intimidació, dues faltes de furt, dos delictes de furt i dos delictes d’estafes bancàries.
Segons informen des de l’Àrea de Comunicació de la Regió  Policial de Girona, entre el 30 de juliol i el 31 d’agost d’enguany, els mossos van tenir coneixement de sis fets delictius molt similars a la població de Sant Feliu de Guíxols, en els quals les víctimes eren persones d’avançada edat.
En els diferents casos es va denunciar que un individu interceptava les víctimes a la zona comunitària de les escales o a l’ascensor dels immobles on residien. Seguidament, emprant violència o aprofitant un moment de distracció de les víctimes, s’apoderava de la bossa de mà o la cartera que duien.
Segons les denúncies, el lladre entrava juntament amb la víctima compartint ascensor i, un cop aquesta baixava al seu replà, l’individu pujava un pis més. Acte seguit baixava corrents per les escales, donava una empenta a l’ancià i li sostreia les pertinences. Una de les víctimes va patir una luxació de l’espatlla i una altra ferides lleus.
En dos dels casos, les víctimes havien anat el mateix dia, prèviament als fets, a realitzar gestions o reintegraments en caixers de la localitat de Sant Feliu de Guíxols. Tot apunta que l’agressor les havia seguit i havia vist quin codi de seguretat utilitzaven per operar amb la targeta o llibreta bancària. Un cop el lladre els hi sostreia la cartera, anava a un caixer i retirava una quantitat de diners no superior a 600 euros.
Arran dels fets, els mossos van realitzar un dispositiu de vigilància de paisà per les zones on s’havien comés els assalts per tal de prevenir futurs delictes i localitzar-ne l’autor.
El dispositiu va donar resultats el 4 de setembre. Gràcies a la col·laboració ciutadana i després d’una persecució a peu pels carrers de Sant Feliu de Guíxols, els mossos van localitzar i detenir el presumpte lladre.
El detingut, que tenia antecedents pels mateixos fets, va passar el dia 5 de setembre a disposició del jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual en va decretat la seva llibertat amb càrrecs.