I després

EXTRES GANXONS AL FESTIVAL DE DONOSTI

Compartiu aquesta història

Entre els dies 12 i 24 del mes de juliol de 2013 es varen enregistrar a Sant Feliu diverses escenes de la pel·lícula “Murieron por encima de sus posibilidades”, del cineasta català d’arrels basques Isaki Lacuesta, un film rodat en règim de cooperativa i sense subvencions públiques que amb un baix pressupost (1’2 milions d’euros) aconsegueix aplegar a un grup d’actors i d’actrius de primera línia com ara: José Coronado, Eduard Fernández, Ariadna Gil, Josep María Pou, Sergi Lopez, Raúl Arévalo, Jordi Vilches i alguns convidats especials com Albert Pla, Bruno Bergonzini, Ivan Telefunken i l’actriu Emma Suárez.
Es tracta d’una comèdia negra centrada en cinc víctimes de l’actual crisi econòmica, que després de rebre tractament psiquiàtric decideixen plantar-li cara als poders fàctics econòmics segrestant i torturant a un banquer. Lacuesta explica que és una sàtira sobre l’Espanya en crisi, amb dosi de tragicomèdia negra, amb algun matís de l’estil de Berlanga barrejat amb el del nord-americà John Waters.
En la presentació de la 62a edició del Festival de Cine de San Sebastià que s’acaba de portar a terme a l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas, ja s’ha anunciat que aquesta pel·lícula es presentarà, fora de concurs el mes de setembre.
Recordem que en aquest certamen, l’any 2012, Isaki Lacuesta va guanya la Concha de Oro amb el documental “Los pasos dobles” protagonitzada pel pintor mallorquí Miquel Barceló.
Després de l’èxit de “Los condenados” i “La leyenda del tiempo”, Lacuesta declara que la intenció és aconseguir a una més àmplia audiència, “i l’autèntica naturalesa d’aquesta pel·lícula ho permet”.
Aviat podrem veure aquest treball, atès que Lacuesta va adquirir el compromís de fer una projecció especial a Sant Feliu, en agraïment per les facilitats que va trobar a l’hora de fer el càsting i de rodar així com per la participació dels extres ganxons.

El més llegit

I després