I després

EXPOSICIÓ “3 RUSCALLEDAS” A LA NAU BLAU DE SFG

Compartiu aquesta història

Des del 3 d’agost i fins el dia 19, es podrà contemplar una exposició inèdita i molt especial anomenada “3 Ruscalledas” la sala del pis dels antics tallers Castelló del carrer Sant Isidre, 21 de Sant Feliu de Guíxols, anomenada La Nau Blau.

Es tracta d’obres dels 3 germans Ruscalleda. En Xavier, que ens va deixar ara fa 10 anys, el millor exponent dels pintors de San Feliu de Guíxols de la seva generació. La Queralt que, guiada al principi per la ma de’n Xavier, va saber trobar ben aviat el seu propi estil i manera de fer. Ha exposat a la nostra ciutat i a altres de Catalunya i Espanya i l’estranger. Durant molt i molts anys ha estat una cita obligada per mostrar cada estiu a Sant Feliu la feina feta en hores de natura i cavallet. I en Jaume, que va seguir a la seva manera les passes pictòriques familiars.

De tots tres es podrà trobar una glosa al cartell d’un quart Ruscalleda, en Narcís, que si bé no pinta escriu poemes des de fa més de 50 anys amb la seva visió de murri enamorat de la vida, que perfila en unes línies de la promoció els treballs i la personalitat dels seus tres germans.

“Tres artistes enmig del derelicte pictòric
dels sentits i de la sensibilitat.

Les obres d’en Xavier conserven la pols
de l’imprevist, una màgica pols,

Les de la Queralt, pessics de l’ànima en un lluminós
espai de color esllavissant-se per la tela.

En Jaume, el traç directe i prudent que llisca
el llenç amb elegància”.

Inauguració: 3 d’agost a les 19:00 hores. Espai visitable de dijous a diumenge de 18:00 a 21:00 hores

 

El més llegit

I després