El proper dissabte 18 de novembre a les 12:00 h. s’inaugurarà la sala d’exposicions temporals del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, a la 3a planta del Monestir, l’exposició “Memòria d’un repte”, del fotògraf ganxó Jordi Gallego, que es podrà visitar fins el 31 de gener.

Després d’assolir el rol de cuidador de la seva mare afectada d’Alzheimer, Gallego va decidir fer-li una foto cada dia durant un any i penjar-les a una xarxa social canadenca per a fotògrafs. Aquesta activitat tenia l’objectiu de ser un estímul per a ell mateix i es va convertir en una gran ajuda per a ella.

Va presentar el projecte a un concurs fotogràfic d’autor sota el títol “Fotografia Vs Alzheimer”  i va ser un dels projectes guanyadors, estrenant les exposicions a Torroella de Montgrí, des d’on es va projectar mediàticament assolint critiques i reconeixements molt positius que, segurament, s’incrementaran amb les 52 fotografies, algunes de gran format, que el fotògraf ha dividit en petites col·leccions que abasten les diferents situacions que mare i fill comparteixen en el seu dia a dia.

Activitats associades: Tallers de memòria sota el lema Records del tren de Sant Feliu adreçats a usuaris dels tallers habituals que organitza l’associació EMAD – dies 11 i 13 de desembre de 2017 de 15 a 19 hores a la sala d’actes del Museu d’Història – Monestir planta 4

Exposició i activitats coorganitzades pel Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu de Guíxols, Associació Entorn Malalts d’Alzheimer i Demències, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.