El passat dimarts el PDeCAT de Sant Feliu de Guíxols instava públicament a ERC, a través d’una nota, que trenqués el pacte de govern amb el PSC “per còmplice del PP en l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, el qual  ha causat  la suspensió de l’autonomia i del Govern de la Generalitat de Catalunya, així com l’empresonament de líders d’entitats sobiranistes, de consellers i del vicepresident del Govern”.  Es considera que s’hauria de seguir la dinàmica dels ajuntaments que ja ho han fet.

La resposta d’ERC, a través de Jordi Vilà, ha estat que “la dinàmica nacional no ha de tenir necessàriament un reflex mimètic en la política municipal. Hi ha molts més municipis de Catalunya on ERC està governant en coalició amb el PDeCat i amb el PSC indistintament, o tots tres junts, i fer demandes d’aquest tipus, mimetitzant la política nacional amb la municipal és un error perquè això depèn molt dels criteris personals de la dinàmica de treball dels governs i de les necessitats dels municipis, com és el cas de Sant Feliu. No cal ni marxar de la comarca del Baix Empordà per  observar que hi ha exemples de totes les varietats possibles. Per tant, el que cal comprovar és si l’agenda municipal acordada per la legislatura s’està complint pel govern de coalició i, si és així, ser conseqüents. Més enllà d’això ens sembla que és una petició exagerada, sobre actuada i d’interès polític partidista d’aquesta formació i, per tant, no la podem secundar”.

Per la banda del PSC, Josep Melcior Muñoz, va declinar fer declaracions sobre una qüestió en la que preferia “no entrar en el joc dels demandants”.

En canvi l’alcalde, Carles Motas, es va mostrar contundent envers el PDeCAT quan declarava que, “abans de donar lliçons als altres, espero veure la renúncia, la dimissió de la regidora del PDeCAT, Magda Lupiáñez, que està formant govern amb el PSC al Consell Comarcal. Per poder exigir als altres, el primer que has de fer és aplicar-t’ho a tu mateix, o als més de 20 ajuntaments on els pactes es mantenen, entre ells el de la pròpia presidenta de l’AMI. Perquè, en realitat, quin és l’objectiu? Aturar la ciutat i els projectes encarrilats amb el treball dels tres grups del govern, que no s’havia realitzat en dècades a Sant Feliu? O en realitat es busquen altres rèdits polítics? No pots exigir als altres allò que tu no demostres”.