I després

Explosionen dos projectils de la Guerra Civil a SFG

Compartiu aquesta història

En les darreres hores s’han pogut sentir en alguns sectors de Sant Feliu, dues fortes detonacions de les quals demanàvem informació al regidor de Governació, Francisco Cárdenas, que ens aportava alguns detalls.

Es tractava de l’explosió controlada de dos projectils de la Guerra Civil que fa pocs dies uns submarinistes varen localitzar submergits a l’alçada del mirador que es troba al peu del Molí de les Forques, que es varen fer esclatar per una dotació de submarinistes especialitzats procedents de l’Ajudantia de Marina de Roses, entre els quals s’hi trobava un comandant de l’armada d’aquest destacament que depèn de la central de Cartagena.

Les explosions varen agafar per sorpresa els veïnats de les urbanitzacions properes atès que, com és habitual en aquests casos, aquests tipus d’operacions se solen portar en secret per tal d’assegurar un control dels perímetres de seguretat, exempts de curiosos que la poguessin entorpir o bé posar en perill la seva pròpia integritat.

El dimarts, a les 7 de la tarda, es va convocar una reunió dels representants de tots els cossos que conformarien l’operatiu per tal de definir les tasques que uns i altres portarien e terme; membres de la capitania, els GEAS, Mossos d’Esquadra i Policia Local, entre altres, executaven l’operació, amb una cinquantena de persones implicades, que la tancaven satisfactòriament tot posant-li punt i final a les 13:50 h. d’aquest dimecres.

Recordem que Sant Feliu ja compta amb un precedent d’aquestes característiques, en aquest cas una mina, amb la qual es va seguir un procediment similar, en aquest cas remolcada des de la zona de la Punta de Garbí fins a mar obert, per tal de procedir a una espectacular explosió que no va passar inadvertida per als ciutadans el 16 de juny de 2009.

El més llegit

I després