I després

EXPEDIENT PER ABANDONAMENT DE L’EDIFICI DE CAN RIUS

Compartiu aquesta història

Ja s’ha decidit que aquest estiu es posin tanques a la zona de la platja de Can Rius, mentre no s’aparedi, per tal que els banyistes i passants no puguin accedir a la planta baixa dels antics banys, on els tècnics d’urbanisme han considerat que hi ha perill de despreniments del sostre i la façana.

Ara ha transcendit que fa un any i mig que el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya va incoar expedient de caducitat de la concessió a l’empresa que gestiona l’edifici anomenat oficialment Banys de Sant Elm, també conegut per Can Rius, Cliper’s o el Palm Beach.

Els motius d’aquest avançament en la caducitat que estava prevista per l’any 2018, ve donada, segons consta en els fonaments de dret, “a més de l’augment de volum d’un 10% en l’edificació, en l’abandonament o falta d’utilització sense justificació”. També hi consta que “només s’utilitza la part del restaurant, precisament en una zona no autoritzada sobre la superfície de la concessió”.

Costes i l’Ajuntament han mantingut trobades per tractar sobre la decisió, que fins ara ha quedat aturada pel fet que l’empresa va presentar, dins del termini legal, un pla director que des de les dues administracions s’interpreta “com una estratègia per guanyar temps” però sembla que en aquesta ocasió es podria resoldre arrel del mal estat de l’edifici..

En l’anterior legislatura ja es va instar als actuals concessionaris a actuar sobre l’edifici que es va aconseguir salvar de la seva desaparició, conjuntament amb la Taverna del Mar, “però l’actuació es va limitar a posar fotografies antigues on hi havia vidres trencats”.

L’actual govern continua amb el mateix propòsit que l’anterior i aspira a aconseguir la futura concessió per tal de poder obligar a l’empresa que ho gestioni a conservar l’històric edifici.

El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs declarava a la nostra emissora que l’Ajuntament està treballant en el Sector de Millora Urbana 37 de Rius i Calvet, on el tram que va des Palm Beach fins l’Amura serà objecte d’una important actuació urbanística que ben aviat es farà pública.

En tota la façana, passant per l’Amura i fins arribar al local de Cal Canari, es deixarà de tenir suspensió de llicències, es pretén que tota la zona es reactivi simultàniament i això inclou l’emblemàtic edifici i el camí de ronda que ha de desembocar en el mirador batejat com el “balcó de les remendadores” a l’Avinguda del President Irla.

El més llegit

I després