Més de 40 persones es congreguen a la seu del PSC de Sant Feliu de Guíxols per assistir a l’acte organitzat pel grup Opina-S. En aquesta ocasió  va comptar amb la presència de l’ex-senadora, ex-acaldessa de Salt i en l’actualitat regidora del mateix municipi, Iolanda Pineda. En la seva intervenció va explicar de manera didàctica i amena el funcionament de les dues cambres,  “una explicació que té molt de sentit perquè encara hi ha gent que no sap perquè serveixen cadascuna de les corts generals” segons Iolanda.  En la seva intervenció Pineda va expressar la necessitat de la renovació urgent del Senat ja que s’ha convertit en un òrgan de segona lectura de les lleis aprovades al congrés i aquesta no és la finalitat per la qual es va crear.
Es va fer un repàs de les temàtiques, lleis i mocions que es van tractar durant el període que li va tocar viure com a senadora entre les que destaca impuls per modificar el reglament de la cambra per tal que es reconegués el dret a poder votar telemàticament en cas de maternitat o en cas de malaltia greu tal i com s’aplica al congrés dels diputats; l’intent del Partit Popular de retallar el dret a manifestar-se; es va presentar una moció per tal d’aturar la problemàtica dels desnonaments, entre d’altres temes.
Tot seguit es va iniciar un col·loqui-diàleg on van sortir temes diversos i reflexions molt interessants, com ara que la societat reclama implicació i vocació als polítics; fermesa i transparència de la justícia i dels partits davant dels casos de corrupció; actuacions contundents amb els desnonaments o bé quin sentit té el senat avui en dia. En les seves ultimes intervencions Pineda va reclamar un apropament dels polítics als ciutadans i no al revés, només així es podrà tornar a recuperar la confiança perduda de la classe política.

 

OPINA-S