I després

ESTAL PACKAGING, NOU ACORD D’EXPORTACIÓ

Compartiu aquesta història

L’empresa guixolenca Estal Packaging, ha tancat un acord de distribució en exclusiva per exportar al Regne Unit i a Irlanda, informen l’ACN i DDG. El seu soci al país britànic és Rankin Brothers & Sons, el proveïdor líder en aquest mercat de solucions per a tapament de begudes (entre d’altres, suros naturals i sintètics o microaglomerats). Estal Packaging, que l’any vinent complirà 20 anys, va créixer fins a un 15% durant el primer semestre del 2014. Actualment, el 40% de la seva facturació prové de mercats exteriors. Entre d’altres països, l’empresa ganxona ven a Itàlia, Alemanya, Portugal, Turquia, Tunísia, Grècia, Marroc, Uganda, Benelux o els Estats Units.
El grup Estal Packaging, que fabrica productes destinats a l’embalatge de vi, begudes i altres productes (tant alimentaris com no alimentaris), continua amb la seva estratègia d’internacionalització. L’empresa acaba de signar un acord de distribució en exclusiva dels seus productes amb la firma Rankin Brothers & Sons, que li permetrà créixer en exportacions entrant al Regne Unit i a Irlanda.
Amb l’aliança, l’empresa gironina aconsegueix un nou soci per entrar al mercat britànic. De fet, Rankin Brothers & Sons és el proveïdor líder del Regne Unit en solucions de tapaments per a begudes. Amb una llarga trajectòria -es va crear el 1774- la companyia anglesa ofereix als seus clients taps de suro natural, microaglomerats o de suro sintètic.
L’acord entre les dues firmes s’ha signat aquesta tardor i, de fet, ja s’ha començat a fer visible en cercles empresarials. “Aquest passat octubre hem participat amb Rankin Brothers & Sons a la segona exposició anual London Craft Distilling”, explica el director general d’Estal Packaging, Gerard Albertí. “L’acord ens suposa continuar estenent la nostra presència en mercats internacionals, que actualment ja suposen el 40% de la nostra facturació” hi afegeix.
De fet, durant la darrera dècada, l’empresa de Sant Feliu de Guíxols ha aconseguit doblar la seva facturació a través de l’expansió exterior i obrint noves línies de negoci (sobretot, en el disseny de d’envasos de vidre i accessoris Premium). L’empresa va tancar el 2013 facturant 18 milions d’euros (MEUR) i, durant el primer semestre d’aquest 2014, ja ha aconseguit un creixement del 15% respecte aquesta xifra de negoci.
A més d’oferir tapaments per a vins, olis i altres productes alimentaris, Estal Packaging també s’ha introduït en altres sectors, dissenyant i fabricant envasos també per a perfums i cosmètics. Entre les darreres novetats que ha llançat al mercat hi ha la gamma de tapaments de luxe batejada com a ‘Closures by Estal’, dins la qual destaca el que s’ha batejat amb el nom de ‘GPI’ (un sistema de doble obturació pensat per a olis i destil·lats).
Estal Packaging va néixer al 1995 i compta amb una plantilla d’uns 50 treballadors. La meitat es troben a les oficines i a la seu de Sant Feliu de Guíxols i una vintena més formen part de la xarxa comercial. A més del Baix Empordà, Estal Packaging té oficines pròpies i delegacions a França, Portugal, els Estats Units i la Xina.

El més llegit

I després