Dissabte passat 12 de febrer, al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, es va celebrar  el plenari  de les  plataformes locals de les consultes sobre la independència de Catalunya. En aquell plenari hi van  assistir al voltant d’una setentena de representants  de tot Catalunya.
Entre d’altres punts,  es va informar  de la nova adreça web de la coordinadora nacional, que ja està actualitzada amb totes les dades sobre  les consultes del territori. També es va fer una valoració de la consulta de Terrassa i es va  acordar donar suport a Terrassa decideix perquè porti a terme totes les accions legals necessàries perquè els responsables del robatori de l’urna,  el dia de la consulta,  responguin davant de la justícia.
També es va aprovar  donar suport a les consultes que es realitzin fora del territori català, en especial en països d’Amèrica del Sud,i es va  proposar que es facin el proper 23 d’abril, dia de Sant Jordi.
També es va acordar de  felicitar  l’Institut  d’Estudis Catalans per la seva declaració en favor dels drets del poble català, i penjar-la a la web i fer-ne difusió.
L’objectiu més important del plenari, a part d’impulsar i donar suport a les consultes que s’han de realitzar el proper dia 10 d’abril, va ser reiterar el suport de  la Coordinadora a la celebració de la Conferència Nacional per l’Estat propi, que se celebrarà el proper dia 30 d’abril, a Barcelona, com a pas previ per a la constitució de l’Assemblea Nacional Catalana  que es farà a finals d’any.
L’Associació Guíxols decideix  vol agrair des d’aquestes planes la  col·laboració de les pastisseries La Montserratina, Ca la Nati i Gironès  pels seus productes oferts desinteressadament per a  l’esmorzar,  i als restaurants Bahia ,Can Salvi,  Can Nadeu ,Murlà Park ,Gaviota i Cas Romagué  per preparar uns menús especials a tots aquells assistents que es quedaren a dinar a la nostra ciutat , així com també a Cafès Roura.I  molt especialment agrair  el suport de l’Ajuntament amb la intervenció del regidor Jordi Vilà a la presentació i de l’Alcalde Carles Motas a la cloenda, i també al  personal del Museu d’Història per l’adequació de la Sala Josep Albertí.
L’Orquestra de Cambra de l’Escola Municipal de Música interpretà “Els Segadors”,actuació que va ser molt aplaudida pels assistents. Valgui també per a ells el nostre sincer reconeixement.