I després

Es recupera l’Oficina de Català que es va tancar per falta de pressupost

Compartiu aquesta història

L’Oficina de Català de Sant Feliu de Guíxols té ja suficient dotació pressupostària als nous comptes de la corporació per al 2011, que es van aprovar per ple el passat dimarts 21 de desembre. El pressupost municipal destina a l’Oficina del Consorci per a la Normalització Lingüística un total de 12.000 euros, cosa que permet assegurar la continuïtat íntegra del servei al llarg de l’any. Recordem que es va tancar per falta de dotació pressupostària ja que es va veure afectada pel canvi de govern. L’anterior l’havia pressupostat fins l’agost del 2010, amb la intenció d’ampliar el pressupost fins a final d’any, i amb la moció, el nou govern es va trobar amb la falta de partida i va decidir tancar-la fins que es pogués tenir una dotació específica.
L’alcalde, Carles Motas (TSF), i el regidor portaveu de CiU, Miquel Lobato, van assegurar durant la roda de premsa de presentació del pressupost que els números de la corporació local eren austers però que totes aquelles decisions preses tenien “garantia de continuïtat durant tot l’any”. “Si pressupostem l’Oficina de Català serà per tot l’any, com també ho seran els comptadors d’energia elèctrica o altres serveis que tenim en compte, no hi figuraran només per a un temps parcial”, va indicar Miquel Lobato.
es considera que el Servei de Català resulta “necessari i essencial”, i més en el moment actual. Aquest instrument permet disposar d’un espai a les dependències de l’Àrea de Cultura de Sant Feliu de Guíxols on els ciutadans poden resoldre dubtes lingüístics, corregir textos, assessorar-se en temes de llengua catalana i millorar-ne l’ús.

El més llegit

I després