I després

ES PROJECTA UNA GRAN SALA A LA PLAÇA ABADIA

Compartiu aquesta història

Una filtració ha fet públic l’estudi encarregat pel govern de cobrir la Plaça Abadia, actual aparcament de vehicles i pas per a l’accés a l’Hort del Rector (Restaurant El Ginjoler) i a les escales de Ràdio Sant Feliu.
De fet ja s’ha enllestit pràcticament el tràmit i pagament corresponent a l’eixamplament de la plaça, que ja contemplava el POUM, que permetrà que sigui rectangular, quan es recuperi la llengua de terreny que actualment pertany als jardins de la família Blasco en l’espai que corresponia als jardins, vinyes i horts del Monestir.
Es posen d’actualitat, doncs, els antics planells dels benedictins del Segle XVIII que s’exposen en el Museu d’Història, on s’hi pot observar que, precisament, havien projectat construir un claustre en aquest espai, a més d’altres dos edificis annexos que no va donar temps als frares a construir-los per haver de marxar sobtadament de la ciutat.
La construcció d’aquesta nau de prop de 500 m2, segons publicava El Punt Avui, “és la solució que l’arquitecte Francesc Pla proposa per aspirar a fer l’avantprojecte del Museu Carmen Thyssen al municipi”.
El mateix rotatiu també apunta que “des del govern municipal dijous no van voler valorar el document, ja que és només una proposta de treball i encara no s’ha adjudicat la redacció de l’avantprojecte. Admeten, però, consultes amb Patrimoni de la Generalitat sobre l’encaix de les solucions plantejades”.
Oficialment no ha transcendit cap informació al respecte però, en referència al plantejament que fa l’actual equip de govern del Museu Thyssen, per una banda, l’alcalde, Carles Motas, va sondejar l’opinió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a través d’una pregunta pública en la conferència sobre turisme que va pronunciar el passat 20 de maig a la Fundació Jordi Comas I Matamala, a S’Agaró, que va considerar com “una molt bona idea” .
Dimecres 1 de juny, Motas i el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, es varen reunir al Parlament de Catalunya amb el conseller de Cultura, Santi Vila, i amb el director general de Patrimoni, Francesc Sutrias, reunió sobre la qual va declarar que fou molt positiva i que estaven “molt satisfets” però va dir que de moment calia actuar amb discreció i no va aportar més detalls.

* Us adjuntem una foto del planell on es projectava el claustre

CLAUSTRE FALDILLA
*Si us interessa consultar també l’article d’El Punt Avui ho podeu fer a través del següent enllaç: http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/973324-els-critics-amb-el-thyssen-a-sant-feliu-n-esbomben-un-estudi-previ-per-internet.html

El més llegit

I després