I després

Es pinzell d’un al·lot ganxó

Compartiu aquesta història

El pintor mallorquí resident a Sant Feliu Gabriel Mir exposa, des del passat 12 d’agost i fins el 14 d’octubre, les seves creacions pictòriques en acrílic a la cafeteria Les Roselles del carrer Major de la nostra ciutat.
L’artista, que en prejubilar-se, i d’això ja fa uns quants anys, va deixar la seva terra natal per venir a la nostra ciutat a retrobar l’amor i la creativitat perduda, és un pintor d’estil naïf, clarament amarat per l’aventura hippy dels anys 70 a les Balears. Tot i no ser un professional de la pintura – durant la seva edat activa laboral havia treballat en una empresa elèctrica, però va començar a pintar els anys 80 del segle XX per donar sortida a la seva passió– sempre que ha pogut ha agafat el pinzell, el cavallet i els estris necessaris per tal de deixar l’empremta d’ una fotografia, una vista o un record existent, així com d’una creació nova basada en formes concordants.
Paisatges mediterranis de la Costa Brava o de les Illes Balears; vistes d’Illes desconegudes; llocs preciosos de Sant Feliu de Guíxols com ara l’Ermita de Sant Elm, la badia, les arcades típiques del Passeig del Mar o la Plaça del Mercat; els teulats de les cases de Huélamo o el portal d’una fonda de Formentera, on va viure durant una temporada, o vistes marítimes de la seva Palma natal, formen una gran part de la seva col•lecció, que es rubrica amb vistes d’alguns llocs on ha estat, com ara el Palau de la Música Catalana, Salamanca i diversos llocs de les comarques catalanes.
En Biel –permeteu-me que l’anomeni pel seu nom amical – també sorprèn pintant siurells, unes figuretes de ceràmica típiques de s’Illa de Mallorca, que poden prendre forma canina o humana segons convingui. La col•lecció d’acrílics també inclou uns quadres amb formes, pensats per fer-se en quatre parts, de la qual només se n’exposa una a tall d’exemple.
En Biel està fent un cercle d’amistats des de la seva arribada a la nostra ciutat i en Gerard de la cafeteria Les Roselles n’és un dels millors exemples, no en va li ha pintat un quadre de la façana de l’establiment, el qual, lògicament, també està exposat. Amb la seva afabilitat i bon humor habituals, Gabriel Mir, un ganxó vingut de Mallorca, em va rebre i em va explicar, més o manco, tot allò que necessitava saber per poder dedicar-li aquestes línies.

JOAN SERRA

El més llegit

I després