I després

Es commemora el Dia de la Visibilitat Lèsbica per reclamar la igualtat de drets per les dones lesbianes

Compartiu aquesta història

Avui dimecres 26 d’abril es commemora el Dia de la Visibilitat Lèsbica, que es va començar a celebrar l’any 2008 a l’Estat Espanyol. La finalitat d’aquesta jornada és posar sobre la taula les necessitats específiques de les dones lesbianes. José Yépez, tècnic responsable del Servei d’Atenció Integral LGBTI de Sant Feliu de Guíxols, el SAI, explica que de forma habitual, aquestes persones han estat invisibilitzades dins i fora dels col.lectius LGBTI.

 

Yépez també ens recorda que algunes de les situacions de discriminació que pateix aquest col.lectiu són subtils i no tan directes com passa en altres casos.

 

José Yépez explica que algunes de les consultes habituals que es reben al SAI de Sant Feliu són per les dificultats amb què aquest col.lectiu es troba en els drets sexuals i reproductius, quan per exemple se’ls posen problemes per accedir a tractaments de reproducció assistida o també quan sol.liciten informació per cuidar la seva salut sexual.

Les persones que estiguin interessades en contactar amb el Servei d’Atenció Integral LGBTI de Sant Feliu de Guíxols poden enviar un correu electrònic a lgbti@guixols.cat o apropar-se al Centre Cívic Vilartagues els divendres de 9 a 14 hores.

El més llegit

I després