I després

25 alumnes de Bourg de Peage passen una setmana a Sant Feliu per aprendre espanyol

Compartiu aquesta història

Ahir van arribar a la nostra ciutat 25 nois i noies de 13 anys, estudiants de secundària del municipi francès agermanat amb Sant Feliu. Fins divendres faran diferents activitats de descoberta de l’entorn de la localitat i també visitaran Barcelona o Figueres.

Durant aquests dies els estudiants estan allotjats en cases particulars d’altres alumnes de secundària de l’Institut Sant Elm. D’aquesta manera, els estudiants de Bourg de Peage fan immersió lingüística en espanyol, idioma que estudien des de fa 2 anys.

L’estada, a més, els serveis per conèixer una realitat diferent de la francesa, com per exemple la cohabitació de dues llengües. Ho expliquen la Silvie i la Kathia les professores d’espanyol de l’institut francès.

Fa un mes van ser els estudiants guixolencs els que van fer estada a Bourg de Peage per aprofundir en el seu nivell de francès.

Aquests intercanvis fa anys que es fan amb el suport de l’Ajuntament. El regidor d’ensenyament, Salvador Calabuig, recorda que fa prop de 60 anys que es realitzen aquestes estades que ajuden a descobrir món i aprendre l’idioma. Calabuig recorda que en plena dictadura aquests viatges permetien conèixer altres realitats.

Durant aquests dies a Sant Feliu, els estudiants francesos visitaran el Monestir, el Museu de la Joguina, l’ermita de Sant Elm i, just avui, han fet una gimcana pel centre de la ciutat.

Fa 55 anys que Sant Feliu de Guíxols i Bourg de Peage estan agermanats. En aquests anys s’han fet diferents activitats, però la que més consolidada és l’intercanvi estudiantil, que ha patit una aturada per culpa de la pandèmia.

El més llegit

I després