I després

Es comença a treballar en l’ordenança que ha de regular l’activitat i els horaris dels locutoris de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, va signar dijous al matí un decret que ha de ser el tret de sortida per afrontar una assignatura pendent com és una ordenança que ha de regular l’activitat de l’important nombre de locutoris (bàsicament africans) que han proliferat per diversos punts de Sant Feliu.
Aquests locals faciliten la comunicació , a baix cost, amb les famílies i països d’origen dels estrangers a través de la gestió de línies telefòniques i d’ADSL per a la connexió a Internet. Fins i tot es fa, en molts d’ells, l’enviament de diners a les famílies als punts d’origen o s’hi encabeix una barberia.
La competència entre els propis locutoris i la crisi ha provocat que molts dels seus propietaris busquin més ingressos amb la venda de productes per als quals en alguns casos l’activitat no està autoritzada o d’altres en els que hi ha un buit legal, la qual cosa es converteix en una competència directa per al comerç tradicional de la ciutat.
Un altre dels inconvenients és que no s’ajusten en absolut als horaris de la resta del comerç, que s’han transformat en centres de concentració de persones i en algun cas fins i tot en algun punt de conflicte, la qual cosa provoca moltes queixes del veïnat..
Ja fa anys que en el Ple Municipal es va plantejar una moratòria quant a l’obertura de nous establiments d’aquest perfil però la qüestió s’ha anat diluint amb el temps.
Ara, Cales Motas, diu que està decidit a regular-ho amb una ordenança per a la qual ja s’ha convocat una primera reunió el 22 de juliol que començarà a posar les bases per solucionar la situació actual, assegurant que la redacció i tramitació s’accelerarà al màxim per tal que l’aprovi el plenari i es pugui aplicar el més aviat possible.

El més llegit

I després