I després

Es comença a treballar en l’extracció del mosaic romà de la plaça del Monestir

Un cop es retiri el mosaic s'estudiarà què hi ha a sota i es passarà al cobriment de l'excavació per poder seguir amb la urbanització de la plaça

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana s’ha començat a treballar en l’extracció, pel seu posterior estudi, del mosaic romà que s’ha trobat a les excavacions arqueologies que s’han fet en els darrers mesos a la plaça del Monestir. Aquest mosaic està ubicat al sector proper de l’Arc de Sant Benet.

Segons explica l’arqueòloga directora de l’excavació, Almudena García, la primera de les tasques que s’està fent, i que s’allargarà durant aquesta setmana, és netejar el mosaic abans d’extreure’l.

Un cop es retiri el mosaic, es passarà a excavar-hi a sota per extreure les peces de ceràmica que hi poden haver, a més de la informació que se’n pugui derivar. García també ens comenta que no hi ha previsió de trobar res imprevist.

La setmana passada es va fotografiar l’espai amb dron per tenir imatges de les restes arqueològiques que s’han trobat al recinte, abans de fer-ne el cobriment. Les imatges es varen captar amb el dron de la Policia Local i amb elles es vol obtenir una ortofotografia de l’espai.

L’empresa responsable de l’excavació té ara fins a 2 anys per entregar la memòria final amb tots els resultats dels treballs que s’hi han estat fent. Com a avançament, està previst que ja de cara al mes de setembre es puguin començar a presentar informes preliminars.

L’excavació s’està tapant amb un teixit especial abans del seu cobriment

El més llegit

I després