Esquerra Republicana de Catalunya valora la pujada de l’IBI que es va aprovar en el Ple Municipal de Sant Feliu de Guíxols celebrat el passat 30 d’octubre. La formació encapçalada per Sílvia Romero afirma que “vàrem manifestar que no consideràvem adient una pujada d’impostos el 2020 donat que havíem pogut fer una bona gestió econòmica durant el darrer mandat, amb nombroses inversions, amb suficient capacitat financera”.

Pel grup municipal d’Esquerra, “ens vàrem abstenir perquè el govern va acceptar la nostra proposta de bonificar el 90% les llicències d’obres o instal·lacions vinculades a habitatges de persones amb especials capacitats o dependents”. Continuen destacant que “el passat 5 de desembre es va aprovar el pressupost municipal 2020, constatant que no es preveia grans inversions però si un increment d’actuacions en l’àmbit social, per això també va comptar amb la nostra abstenció”.

En el seu escrit complet, que podeu llegir íntegre aquí i del qual en podeu consultar una infografia aquí,  creuen que no hi ha hagut una “gestió responsable i molt menys transparent per part del govern i vist que tot això implica una pujada de l’IBI més que considerable” en el proper Ple Municipal “presentarem una proposta per modificar l’ordenança fiscal nº 2 que regula l’impost sobre béns immobles i es mantingui el tipus en el 0.9911 dels darrers anys durant l’any 2020”.