I després

ERC explica la seva abstenció en la votació del punt aprovat en el passat Ple Extraordinari

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya explica la seva abstenció en el punt aprovat en el passat Ple Municipal Extraordinari celebrat el dijous 8 de juliol.

Compartiu aquesta història

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya explica la seva abstenció en el punt aprovat en el passat Ple Municipal Extraordinari celebrat el dijous 8 de juliol. Teniu el text íntegre a continuació.

Ens abstenim en la modificació de crèdit proposada pel Govern

Avui al Ple Extraordinari de juliol el Govern de la ciutat ha portat a aprovació una modificació de crèdit de més de 2 milions d’euros provinents dels romanents de tresoreria que s’han alliberat per part del Govern espanyol per fer front a l’impacte de la COVID. Projectes que a diferència d’altres municipis no han comptat amb la participació dels partits de l’oposició per decidir on anaven aquest diners, que son fruit de l’estalvi de la ciutat de molts anys i molts governs.

Es votava en un sol punt l’aportació econòmica per diversos projectes (rehabilitació de la plaça del Monestir, la compra de sòl per VPO i l’elaboració del projecte del pàrquing a l’inici de la carretera de Tossa), sense possibilitat d’una votació diferenciada i per aquest motiu el Grup Municipal d’ERC s’ha abstingut. Compartim la necessitat d’habitatge públic a la ciutat, d’un aparcament i del projecte Thyssen, però el Govern ens vol fer aprovar una partida pressupostària sense haver pogut analitzar i debatre ni tan sols un avantprojecte de cada cas. Valorar per exemple com es gastaran 1,67 milions d’euros a l’entorn del Monestir hauria de ser el debat, i està vist que al Govern això no li interessa.

Creiem que algunes d’aquestes propostes i vist el tarannà del Govern, poden esdevenir avenços que no acabin materialitzant-se o quedin en un calaix, passant al darrere de noves prioritats del Govern, tal com a passat amb el Parc Central i l’ampliació de l’Asil Suris, que ara mateix el Govern ha oblidat. Ens hem quedat amb un parc i no amb 150 places de residents, l’aspecte més important del projecte. Això pot passar si tenim sòl per habitatge social i no s’arriba a construir l’edifici (el Govern no té clar com fer-lo), o tenim un nou entorn del Monestir i no un Thyssen (tampoc a hores d’ara es té clar com es pagarà). No seria la primera vegada que es comença la casa pel teulat i per això n’hem demanat uns terminis i compromisos d’execució que a dia d’avui no s’han pogut garantir.

El més llegit

I després