La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya explica la seva abstenció en el punt aprovat en el passat Ple Municipal Extraordinari celebrat el dijous 8 de juliol. Teniu el text íntegre a continuació.

Ens abstenim en la modificació de crèdit proposada pel Govern

Avui al Ple Extraordinari de juliol el Govern de la ciutat ha portat a aprovació una modificació de crèdit de més de 2 milions d’euros provinents dels romanents de tresoreria que s’han alliberat per part del Govern espanyol per fer front a l’impacte de la COVID. Projectes que a diferència d’altres municipis no han comptat amb la participació dels partits de l’oposició per decidir on anaven aquest diners, que son fruit de l’estalvi de la ciutat de molts anys i molts governs.

Es votava en un sol punt l’aportació econòmica per diversos projectes (rehabilitació de la plaça del Monestir, la compra de sòl per VPO i l’elaboració del projecte del pàrquing a l’inici de la carretera de Tossa), sense possibilitat d’una votació diferenciada i per aquest motiu el Grup Municipal d’ERC s’ha abstingut. Compartim la necessitat d’habitatge públic a la ciutat, d’un aparcament i del projecte Thyssen, però el Govern ens vol fer aprovar una partida pressupostària sense haver pogut analitzar i debatre ni tan sols un avantprojecte de cada cas. Valorar per exemple com es gastaran 1,67 milions d’euros a l’entorn del Monestir hauria de ser el debat, i està vist que al Govern això no li interessa.

Creiem que algunes d’aquestes propostes i vist el tarannà del Govern, poden esdevenir avenços que no acabin materialitzant-se o quedin en un calaix, passant al darrere de noves prioritats del Govern, tal com a passat amb el Parc Central i l’ampliació de l’Asil Suris, que ara mateix el Govern ha oblidat. Ens hem quedat amb un parc i no amb 150 places de residents, l’aspecte més important del projecte. Això pot passar si tenim sòl per habitatge social i no s’arriba a construir l’edifici (el Govern no té clar com fer-lo), o tenim un nou entorn del Monestir i no un Thyssen (tampoc a hores d’ara es té clar com es pagarà). No seria la primera vegada que es comença la casa pel teulat i per això n’hem demanat uns terminis i compromisos d’execució que a dia d’avui no s’han pogut garantir.