I després

ERC critica al govern de Sant Feliu “per la manca de participació en el dia de l’Orgull LGBTIQ+”

Compartiu aquesta història

La formació explica que “aquesta és l’opinió de diverses persones del col·lectiu LGBTIQ+ de la ciutat, i per això la comparteixen”.

Segons diuen, “aquest 28 de juny, dia de l’Orgull LGBTIQ+, l’Ajuntament no ha organitzat cap acte institucional ni lectura del manifest, ni bandera iris al balcó com fan altres ciutats del país, i creuen que és inacceptable”.

El grup municipal explica que “si bé s’ha posat en marxa el servei SAI d’atenció a les persones del col·lectiu, i el dia 20 de juny es va fer un taller i una festa a la Casa Irla, la celebració de l’Orgull queda lluny de la del 2023, quan a Sant Feliu es va celebrar la primera marxa de l’alliberament Orgull, que va tenir un èxit aclaparador, omplint el passeig de famílies orgulloses i que va fer que els colors de l’arc iris omplissin la ciutat”.

La formació es dirigeix a la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament i a l’equip de govern, dient que “prenguin bona nota, perquè al col·lectiu LGBTIQ+ no li agrada tancar-se als locals el dia de l’Orgull, ja que volen sortir als carrers, a l’igual que un dia van sortir de l’armari”.

També pensen que ”per l’actual govern les lluites son importants i les fan visibles només en període electoral, sumant-se a alguna entitat”. I diuen que “quan les entitats no hi son i sense eleccions a la vista, sembla que ja no cal fer res més”.

ERC conclou dient que “cal recuperar el sentit institucional i els actes de lectura del manifest, programar activitats al carrers, implicar a les escoles, famílies, punt jove i entitats culturals i esportives”. També que cal “engegar projectes com Orgull de Comerç per crear una xarxa d’establiments de Sant Feliu que, mitjançant un segell identificatiu, es converteixin en espais segurs  per a totes les persones que formen part del col·lectiu”. Per tot això “exigeixen molta més feina els propers 12 mesos perquè el dia de l’Orgull 2025 a la ciutat sigui visible com mereix el col·lectiu LGBTIQ+”

El més llegit

I després