ERC commemora dissabte l’aniversari de la República homenatjant als guixolencs caiguts

 

Coincidint amb el vuitantè  aniversari de la República, Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC (Esquerra Guíxols) celebraran, aquest dissabte, un homenatge públic a les víctimes del franquisme a Sant Feliu de Guíxols, davant del monument realitzat per Ana Gutierrez, al·legòric als guixolencs caiguts durant la Guerra Civil, que està emplaçat al Parc de Miquel Murlà.

A les 12:00 h. del migdia se celebrarà una ofrena floral seguida de diversos parlaments recordant totes les víctimes del conflicte i fent una menció especial a militants de la formació republicana per tal d’honorar la seva memòria, com són; Francesc Campà i Viarnés, alcalde per ERC de SFG durant la Guerra Civil i afusellat el 16 de març de 1939, Bernabé Llorens i Collell, militant d’ERC i afusellat el 16 de març de 1939, Joan Darna i Planellas, militant d’ERC i afusellat el 12 d’agost de 1939, Ramon Sais i Sendra, darrer alcalde del període republicà de SFG per ERC i empresonat pels franquistes i Josep Irla i Bosch, President de la Generalitat de Catalunya a l’exili per ERC. Al final de l’acte, obert a tothom, se servirà un vermut per a tots els assistents.

Com a apunt històric afegim la resta de guixolencs, afusellats, dels quals també consten les inicials en el monument inaugurat el passat mes de gener: Josep Plaja Pla, Manuel Colom i Blasi, Joan Castro Martínez, Josep Torroella Ferrer, Josep Piqueras Canet i Josep Tauler i Perals.

Al peu, reproduïm una foto del darrer alcalde republicà de Sant Feliu, Ramon Sais i Sendra amb la seva família (realitzada per l’estudi Manetes) i, tot seguit, la veu de Francesc Macià  proclamant la República Catalana el 14 d’abril de 1931

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació