I després

ERC commemora dissabte l’aniversari de la República homenatjant als guixolencs caiguts

Compartiu aquesta història

 

Coincidint amb el vuitantè aniversari de la República, Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC (Esquerra Guíxols) celebraran, aquest dissabte, un homenatge públic a les víctimes del franquisme a Sant Feliu de Guíxols, davant del monument realitzat per Ana Gutierrez, al·legòric als guixolencs caiguts durant la Guerra Civil, que està emplaçat al Parc de Miquel Murlà.

A les 12:00 h. del migdia se celebrarà una ofrena floral seguida de diversos parlaments recordant totes les víctimes del conflicte i fent una menció especial a militants de la formació republicana per tal d’honorar la seva memòria, com són; Francesc Campà i Viarnés, alcalde per ERC de SFG durant la Guerra Civil i afusellat el 16 de març de 1939, Bernabé Llorens i Collell, militant d’ERC i afusellat el 16 de març de 1939, Joan Darna i Planellas, militant d’ERC i afusellat el 12 d’agost de 1939, Ramon Sais i Sendra, darrer alcalde del període republicà de SFG per ERC i empresonat pels franquistes i Josep Irla i Bosch, President de la Generalitat de Catalunya a l’exili per ERC. Al final de l’acte, obert a tothom, se servirà un vermut per a tots els assistents.

Com a apunt històric afegim la resta de guixolencs, afusellats, dels quals també consten les inicials en el monument inaugurat el passat mes de gener: Josep Plaja Pla, Manuel Colom i Blasi, Joan Castro Martínez, Josep Torroella Ferrer, Josep Piqueras Canet i Josep Tauler i Perals.

Al peu, reproduïm una foto del darrer alcalde republicà de Sant Feliu, Ramon Sais i Sendra amb la seva família (realitzada per l’estudi Manetes) i, tot seguit, la veu de Francesc Macià proclamant la República Catalana el 14 d’abril de 1931

El més llegit

I després