Des de fa uns dies el rellotge de l’edifici de l’Ajuntament torna a funcionar després del canvi de l’antic mecanisme per un de nova generació i amb més prestacions que possibiliten que altres sons complementin els de les hores en punt, els quarts i enregistraments com ara l’himne de Sant Feliu (el Juny de Juli Garreta) o posem pel cas Els Segadors l’11 de setembre i si es considerés oportú alguna referència nadalenca per aquelles dates, carnavalesques o de Festa Major.
Com ja havíem avançat des de la nostra emissora, abans de prendre una decisió definitiva, es varen fer diverses consultes i trasllat de la maquinària antiga a llocs com Roquetes, on hi ha professionals especialitzats en la reparació de rellotges de torre, que podien clonar les peces avariades però resultava complicat i car a més que la precisió no estava garantida del tot si al pèndul no se li adheria un electro-iman connectat a un rellotge electrònic que acceleraria o alentiria la seva cadència per tal de controlar el moviment de les agulles de forma precisa.
Finalment i un cost de prop de 6.000 euros, es va decidir adquirir un nou mecanisme amb la possibilitat d’inserir-hi altres sons i exposar el mecanisme antic en algun espai comú del propi Ajuntament.
Després de les proves efectuades, es va decidir que de la sardana Juny només es reproduïssin uns segons atès que tota sencera és molt llarga i ha de tocar cada dia a les 12:00 h. i a les 6 de la tarda un bocí d’una peça del mestre Lluís Lloansí.
També es va decidir que des de les 00:00 h. de la mitjanit fins les 8:00 h. del matí es desactiva el so, que funciona a través d’un altaveu, per no molestar als veïns de l’entorn.