I després

Enderroquen part de la paret de Can Rius i el Club de Mar

Compartiu aquesta història

El darrer cap de setmana un ciutadà guixolenc feia una crida a través del seu perfil de Facebook anunciant que es dirigia immediatament a la paret que separa Can Rius del Club de Mar per iniciar l’enderrocament de la barrera, adduint que el que semblava que no volien fer les administracions, ho faria el poble i anunciava que el trobarien en pocs minuts en aquest lloc on “faria el que podria” per enderrocar la paret Aquest anunci en el seu mur de la xarxa social, ha desaparegut posteriorment.

En les darreres hores, el grup de Iniciativa per Catalunya-Verds Esquerra Unida i Alternativa (ICV EUiA) ha enviat la següent nota als mitjans, acompanyada d’un reportatge fotogràfic, que diu textualment:

La muralla de Can Rius comença a caure

Una “finestra” quadrada d’uns 80 centímetres és el primer tros de paret que ha caigut, per obra d’unes mans anònimes, en el mur que barra el pas públic al camí de ronda de Can Rius, al ponent de la badia de Sant Feliu de Guíxols.

Aquesta acció feta per persones desconegudes evidencia la pressió social perquè es dugui a terme la resolució unànime del Parlament de Catalunya d’enderrocar la paret, avalada pels informes dels inspectors de Costes des de fa dos anys i impulsada per la

Conselleria del Territori i Sostenibilitat. Manifestacions i pintades han vingut empenyent les autoritats en aquest sentit des de fa més d’un any.

L’empresa Turispania, propietària del Club de Mar, que va ja fa anys va tancar tres punts d’accés a la zona d’us públic amb la paret esmentada, una reixa i una tanca metàl·lica, ha interposat un rec urs contenciós davant la decisió de la Generalitat. Ara mateix l’ajuntament de Sant Feliu només espera una comunicació de la Generalitat per poder actuar com administració subsidiària. Quan sigui així executarà l’enderroc.

L’alcalde ha convingut amb el grup d’ICV – EUiA, que ha portat moltes iniciatives a favor d’obrir el pas al públic, de no fer cas a la eventual mesura cautelar de paralitzar l’enderroc fins saber la resolució judicial. Per fer evident que es tracta d’una qüestió molt sentida per la població, aquest assumpte serà portat al Ple municipal d’aquest mes d’agost.

Segons les nostres informacions l’ajuntament també vol denunciar Turispania davant les autoritats de Marina la col·locació sense permís d’unes boies que barren el pas a la zona des del mar. El pas següent podria ser la prohibició de fer servir l’embarcador que ara es utilitzat de forma privada per amarrar vaixells per tal de garantir el seu l’ús públic .

Sant Feliu de Guíxols , 14-.8.12

ICV-EUiA

 

El més llegit

I després