I després

Enderrocaran Can Cornetes de S’Agaró

Compartiu aquesta història

Una de les reivindicacions dels comerciants de l’eix de botigues instal·lades a l’antiga carretera de s’Agaró –l’avinguda Platja d’Aro– era la continuïtat de la vorera del costat de ponent, que queda interrompuda per l’edifici de Can Cornetes. Segons informa el diari el Punt Avui, l’antic bar de la carretera feia anys que estava tancat, ja que una reforma a precari hauria permès conservar-ne l’estructura i tota la seva superfície. Però l’últim any el govern local l’ha declarat en estat de ruïna estructural, fet que n’impossibilitava la reobertura.
Després de mesos de converses amb els propietaris, finalment s’han avingut a tirar endavant l’enderroc de l’històric establiment. Encara no té dia fixat, però el tinent d’alcalde de Planificació Urbanística, Josep Maria Solé, explica que fins ara han treballat amb la data límit del 15 d’octubre. La junta de govern encara no ha pogut autoritzar el projecte d’enderroc presentat per la propietat, ja que s’han detectat alguns elements de fibrociment –principalment vells teulats d’Uralita– que requereixen d’un seguit de mesures de seguretat i prevenció de riscos que cal adjuntar als informes.
La demolició de l’edifici serà totalment a càrrec dels titulars de la finca, que conservaran la part del darrere no afectada pel traçat de la vorera i el cordó de places d’aparcament de la calçada. Tot i això, el consistori té reservada una petita partida de 27.000 euros per urbanitzar el nou tram de la voravia i asfaltar la secció de calçada que quedarà lliure aquesta mateixa tardor. Aquesta actuació s’encadenarà amb l’enderroc, segons l’edil.
Pel que fa a la resta de la parcel·la, Solé explica que de moment no els han presentat cap projecte per edificar-la.

El més llegit

I després