I després

EN MARXA EL “PROJECTE ENIGMES” PER A ALUMNES DEL PROGRAMA DE FORMACIÓ I INSERCIÓ

Compartiu aquesta història

El Projecte Enigmes és un treball de recerca històrica del passat de Sant Feliu de Guíxols fet per alumnes que viuen a Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro. S’emmarca dins el Programa de Formació i Inserció —PFI—, de 10 anys d’antiguitat, que es desenvolupa per a noies i nois d’entre 16 i 21 anys que no disposen del graduat d’ESO.

La iniciativa té diverses fases, que van des de la descoberta d’edificis històrics passejant pel carrer, unes cerques que es realitzen a classe o una visita a l’Arxiu Municipal de la ciutat per a recopilar més dades. Amb aquestes tasques s’acaba confeccionant un treball de recerca.

Un dels responsables del projecte, Joan Ciurana, explica que aquesta metodologia de treball és “molt més interessant” per als alumnes i que una de les idees importants és que els estudiants vegin que la feina que han fet dóna uns fruits.

Amb aquesta recerca es crea una gimcana que, sota el nom d’Enigmes Ganxons, serà explicada a les escoles i instituts, a més de a l’Escola d’Adults, perque, posteriorment, aquests vora 1.200 alumnes puguin participar-hi.

El més llegit

I després