EMOTIU HOMENATGE A LA DOCTORA COLOM

El passat divendres 12 de juny es va celebrar, al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, un emotiu homenatge a la Dra. Montserrat Colom Quer, primera metgessa titular de la història de Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro.  La Dra. Colom va arribar a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols l’any 1979 i des de llavors ens ha obsequiat amb una intensa trajectòria com a metgessa. Una trajectòria de gran vàlua professional, generosa i solidària en el coneixement i consideració de persones, així com en la manera particular i exquisida que tractava als pacients, malalts i familiars.
A l’acte hi van participar el Dr. Josep Vilaplana (President del Col·legi Oficial de Metge de Girona), que va reivindicar l’humanisme del metge i la figura de la dona en aquesta professió; el Dr. Joaquim M. Puigvert (Director de la Càtedra Martí Casals de la Universitat de Girona) qui va fer una síntesis històrica de l’arribada de les dones a les professions sanitàries i va parlar de 5 exemples de dones catalanes pioneres en l’exercici de la medicina; i finalment, el Dr. Antoni Beltran (Metge de l’ABS Sant Feliu de Guíxols), qui va fer un resum de la trajectòria professional i humana de la Dra. Colom, en el context històric de la sanitat a Sant Feliu de Guíxols i va projectar una presentació d’imatges.
Per acabar l’acte, el Sr. Francisco Cárdenas (Regidor de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols) va fer lliurament de l’escultura de commemoració de l’homenatge a la Dra. Colom i va reivindicar la necessitat d’un acte d’aquest tipus, “no només perquè la Montserrat Colom hagi estat la primera metgessa titular de la història de Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro i per tant, tingui sentit en el marc de l’Espai del Metge i de la Salut Rural i les línies de recuperació del patrimoni i la memòria històrica relacionada amb les ciències de la salut,  sinó també i principalment per la tasca humana i professional que “La Doctora”, que era com se la coneixia, ha desenvolupat durant els més de 30 anys d’exercici a la ciutat”.
Per cloure l’acte la Dra. Colom va expressar el seu agraïment, i es va fer una petita actuació musical i copa de cava per als més de 80 assistents.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació