El passat divendres 12 de juny es va celebrar, al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, un emotiu homenatge a la Dra. Montserrat Colom Quer, primera metgessa titular de la història de Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro.  La Dra. Colom va arribar a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols l’any 1979 i des de llavors ens ha obsequiat amb una intensa trajectòria com a metgessa. Una trajectòria de gran vàlua professional, generosa i solidària en el coneixement i consideració de persones, així com en la manera particular i exquisida que tractava als pacients, malalts i familiars.
A l’acte hi van participar el Dr. Josep Vilaplana (President del Col·legi Oficial de Metge de Girona), que va reivindicar l’humanisme del metge i la figura de la dona en aquesta professió; el Dr. Joaquim M. Puigvert (Director de la Càtedra Martí Casals de la Universitat de Girona) qui va fer una síntesis històrica de l’arribada de les dones a les professions sanitàries i va parlar de 5 exemples de dones catalanes pioneres en l’exercici de la medicina; i finalment, el Dr. Antoni Beltran (Metge de l’ABS Sant Feliu de Guíxols), qui va fer un resum de la trajectòria professional i humana de la Dra. Colom, en el context històric de la sanitat a Sant Feliu de Guíxols i va projectar una presentació d’imatges.
Per acabar l’acte, el Sr. Francisco Cárdenas (Regidor de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols) va fer lliurament de l’escultura de commemoració de l’homenatge a la Dra. Colom i va reivindicar la necessitat d’un acte d’aquest tipus, “no només perquè la Montserrat Colom hagi estat la primera metgessa titular de la història de Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro i per tant, tingui sentit en el marc de l’Espai del Metge i de la Salut Rural i les línies de recuperació del patrimoni i la memòria històrica relacionada amb les ciències de la salut,  sinó també i principalment per la tasca humana i professional que “La Doctora”, que era com se la coneixia, ha desenvolupat durant els més de 30 anys d’exercici a la ciutat”.
Per cloure l’acte la Dra. Colom va expressar el seu agraïment, i es va fer una petita actuació musical i copa de cava per als més de 80 assistents.