I després

Emocionant concert ‘100 anys de la sardana Juny de Juli Garreta’ amb totes les entrades esgotades

Aquest passat dissabte 11 de desembre va tenir lloc al Teatre Auditori Narcís Maferrer de Sant Feliu de Guíxols el concert ‘100 anys de la sardana Juny de Juli Garreta’

Compartiu aquesta història

Aquest passat dissabte 11 de desembre va tenir lloc al Teatre Auditori Narcís Maferrer de Sant Feliu de Guíxols el concert ‘100 anys de la sardana Juny de Juli Garreta’, que homenatjava aquesta peça del mestre de Sant Feliu en el centenari de la seva creació. La composició també és l’himne de la ciutat.

Les actuacions varen anar a càrrec del Cor Jove Orfeó Català, la Cobla La Flama de Farners i el Cor Infantil de l’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols.

Un dels grans al·licients va ser poder sentir la nova versió de la peça ‘Juny’ de Garreta, que compta amb l’arranjament d’Albert Guinovart, lletra de la poetessa de Sant Feliu, Àngela Ribas i Lacasa i amb adaptació de Luís González, que va ser interpretada, conjuntament, pels dos cors i la cobla, en una emotiva actuació que va rebre una gran ovació del públic.

A l’acte hi varen assistir l’alcalde de la ciutat, Carles Motas; el primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz; la presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Mariona Carulla; Xavier Tresserras, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; Dolors Puig, presidenta de l’Agrupació Amics de la Sardana de Sant Feliu i diversos regidors de l’Ajuntament, com també els responsables de la nova versió de la sardana.

En el programa es va poder gaudir del repertori per a Cobla de Juli Garreta, Vilà i Saló; per a Cor, amb peces de Morera i Joaquin Serra i pel que fa al conjunt de Cor i Cobla, amb composicions de Manuel Oltra.

Vídeo commemoratiu del centenari de ‘Juny’

Dins la celebració d’aquest centenari s’ha enregistrat la versió de la sardana ‘Juny’ al Palau de la Música a finals de novembre i s’està preparant un vídeo commemoratiu amb imatges d’aquesta gravació. La filmació també inclourà l’enregistrament del concert celebrat a Sant Feliu aquest 11 de desembre, a més d’imatges de la ciutat.

El més llegit

I després