I després

EMAD COMMEMORA EL DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER

Compartiu aquesta història

El passat divendres dia 22 de setembre, l’Associació EMAD Sant Feliu va commemorar, com ve essent costum des de la seva fundació l’any 2000, el Dia Mundial de l’Alzheimer amb una conferència titulada “Petits consells de seguretat per a persones grans”, que va anar a càrrec dels Mossos d’Esquadra de Sant Feliu de Guíxols.

L’acte va tenir lloc a la Biblioteca del Casal Tueda-APITE del carrer Gravina, amb l’assistència de ciutadans que seguiren amb atenció les explicacions i aclariments fets per la agent , que va parlar de diversos temes referits al títol de la conferència.

Així es va referir concretament al que s’ha de fer quan una persona amb Alzheimer es perd i que, per tal de facilitar la feina a la policia, no cal esperar 24 hores a trucar al 112, aportar el màxim d’informació i va remarcar que quan hagi aparegut la persona, cal informar degudament a la policia.

Va detallar diversos consells per evitar robatoris i estafes al carrer, per telèfon i a casa, especialment amb persones grans, incidint en consells pel que fa a la seguretat als diversos domicilis com cases aïllades, fora del casc urbà, o en habitatges del municipi.

També va parlar de les pautes a seguir quan es marxa de vacances, per estar més segurs a casa i en cas de ser ocupada. Cal denunciar sempre al telèfon 112 qualsevol incidència que es produeixi i se’n sigui afectat.

Com a complement a la conferència, va ser lliurada als assistents diversa informació en format de fulletons de tots els temes que es tractaren i no varen faltar les acostumades preguntes que es realitzaren per part dels presents a la conferència, que varen ser contestades molt amablement per la conferenciant.

El més llegit

I després