I després

Els veïns del Pla de Barris de SFG editen El Safareig

Compartiu aquesta història

La recuperació per a usos socials dels antics safareigs i el naixement d’una nova plaça al barri del Puig són la perla de la corona del Pla de Barris endegat per la Generalitat ara fa dos anys a Sant Feliu de Guíxols. Aquests són els aspectes urbanístics més destacables, però al seu costat s’han desenvolupat un seguit de actuacions socials, menys visibles però que estan servint per organitzar la ciutadania en torn a projectes com “El Safareig”.

Aquesta revista que ara veu la llum està feta per persones del veïnat que s’han encarregat de tot el procés d’edició. La portada es dedica al reportatge principal, sobre la convivència intercultural a la ciutat, que alberga més d’un 18 per cent de ciutadans d’origen estranger. També hi ha un reportatge sobre “El Tramuntana” un centre de formació ocupacional, el perfil d’una veïna il·lustre per la seva pastisseria, un espai de memòria històrica sobre les tavernes i un altre perquè el veïnat exposi les seves opinions.

“El Safareig” és una revista gratuïta que s’edita sota la responsabilitat de l’equip de redacció i que no està supervisada ni controlada per l’Ajuntament. Es tracta d’una experiència per donar poder i responsabilitat a la gent del barri que s’hi ha volgut implicar. “El Safareig” tindrà dues noves edicions al llarg del 1012 i tres més al 2013, quan està previst que el Pla de Barris hagi complert els seus objectius.

La distribució es farà a tots els locals comercials del barri i a estancs, llibreries i papereries de la resta de la ciutat, si la voleu consultar digitalment, hi podeu accedir a través d’aquest link.

http://www.guixols.cat/pla-de-barris/actuacions-socioeconomiques/campanya-de-comunicacio/5115-revista-qel-safareigq.html

El més llegit

I després