I després

Els treballadors dels festius de CESPA denuncien amenaces

Compartiu aquesta història

Poc a poc es van desentramant les raons reals de la vaga dels treballadors de CESPA arrel de la demanda realitzada per CCOO per aturar el conflicte quan varen deixar de banda la no aplicació de la reforma laboral i varen demanar, segons l’empresa, l’acomiadament dels treballadors dels diumenges i festius, una petició que, venint d’un sindicat obrer, semblava realment inversemblant.

Aquest dilluns s’havien de celebrar eleccions i 3 dels 5 treballadors eventuals, dels festius (un d’ells afiliat a CCOO), es presentaran per la UGT, la qual cosa pressuposa que, es en cas de sortir escollit algun delegat, CCOO perdria el seu monopoli representatiu i, curiosament, s’han ajornat les eleccions per la setmana entrant, els dóna la sensació que per guanyar temps a veure si l’empresa afluixa i la competència desapareix.

Així ho contemplen aquests treballadors, que foren contractats per l’empresa precisament perquè CCOO va plantejar una vaga anterior amb la demanda de que, se’ls lliurés de treballar el diumenge i que, ara, volen que siguin la moneda de canvi. Treballadors d’aquest grup d’eventuals diuen haver rebut amenaces directes d’agressió, entre altres coaccions si continuen treballant, a la qual cosa asseguren que no renunciaran, tant perquè no estan d’acord amb la vaga com perquè amb el poc que cobren han d’alimentar a les seves famílies.

És una plantilla que només perceben una mitjana de 300 euros mensuals i que defensen el dret de vaga dels seus companys però que també exigeixen el seu respecte quant al dret a treballar quan, a més, estan fora de l’avantatjós conveni de la plantilla fixa.

Aquest col·lectiu, fa pinya amb el company amenaçat i asseguren que se senten perseguits pels propis treballadors enviats pel sindicat que els controlen si fan la recollida pactada en els serveis mínims, que els fotografien, filmen i vigilen de forma oberta en la seva tasca.

Asseguren que, dels seus companys, la immensa majoria secunden la vaga per por a represàlies de quatre caps calents que segueixen les ordres d’un cacic (Xavi Vives) que només procura per ell i que els mou al seu caprici sense importar-li el servei que s’ha de donar als ciutadans i que ja estan tips d’aquesta situació.

Fins i tot es pensen acostar a la seu de CCOO a Girona per protestar per l’actitud que un sindicat que es diu obrer té envers els treballadors, demanant el seu acomiadament a canvi d’aturar la vaga, tot i que tenen la sensació que aquesta no és la forma d’actuar de CCOO sinó només d’aquest individu que els diu representar.

També a les properes hores es reuniran amb l’alcalde per fer-li avinent la seva situació i la seva posició al temps que asseguren que l’empresa els ha fet costat perquè compleixen amb escreix amb la seva feina, la qual cosa sembla que també molesta a algun petit grup dels treballadors.

A més, demanen a la c iutadania que no els reprenguin mentre realitzen el seu treball, que entenen que estiguin indignats però que també entenguin que, precisament, els que veuen, són els que se la juguen pel simple fet de complir amb les obligacions contractuals amb l’empresa, amb l’Ajuntament i amb els ciutadans.

El més llegit

I després