La comunitat islàmica de Sant Feliu de Guíxols va celebrar dijous passat, amb una cerimònia religiosa, l’inici del Ramadà del 2015.
450 persones es varen reunir a les antigues instal·lacions de la fàbrica Agglotap (Prioux) de Sant Feliu, cedida per l’Ajuntament de la ciutat, per tal de facilitar als membres de la comunitat un espai amb prou capacitat per acollir a aquest destacat nombre d’assistents que, durant un mes, participaran en aquest precepte islàmic.
A més de l’inici, el Ramadà té altres dues dates importants: La nit del decret (Lailat el Qadr) i el Aid el Fitr, que és el dia en què finalitza el dejuni i que aquest any coincideix amb el 17 de juliol.
Segons la Real Academia Española, el Ramadà és el novè mes de l’any lunar dels mahometans, que durant els 30 dies de celebració realitzen un rigorós dejuni que es va iniciar dijous a les 4:00 h. i que sol finalitzar a les 21:30 h., (des de l’alba fins la posta del sol), moment en el qual solen prendre sopes però durant el dia no poden menjar beure, fumar ni tenir relacions sexuals.
Es calcula que 300.000 musulmans seguiran aquesta celebració arreu de Catalunya.